ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με προσωπικό του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Με κοι­νο­βου­λευ­τι­κή του πα­ρέμ­βα­ση προς την Υπουρ­γό Κοι­νω­νι­κής Συ­νο­χής και Οι­κο­γέ­νειας, κα. Ζα­χα­ρά­κη, ανα­δει­κνύ­ει τα προ­βλή­μα­τα λει­τουρ­γί­ας του Πα­ραρ­τή­μα­τος Προ­στα­σί­ας του Παι­διού Δω­δε­κα­νή­σου.

Ο Μάνος Κόν­σο­λας ζητά την ενί­σχυ­ση της δομής με προ­σω­πι­κό, αλλά και τη βελ­τί­ω­ση των κτι­ρια­κών εγκα­τα­στά­σε­ων.

Το­νί­ζει ότι το ση­μα­ντι­κό­τε­ρο πρό­βλη­μα που αντι­με­τω­πί­ζει το Πα­ράρ­τη­μα Προ­στα­σί­ας του Παι­διού Δω­δε­κα­νή­σου είναι ο υψη­λός δεί­κτης υπο­στε­λέ­χω­σης, αφού από τις 29 ορ­γα­νι­κές θέ­σεις που προ­βλέ­πο­νται είναι κα­λυμ­μέ­νες μόνο οι 4, μετά τις συ­ντα­ξιο­δο­τή­σεις και τη λήξη συμ­βά­σε­ων ερ­γα­σί­ας.

Ανα­φέ­ρει, επί­σης, ότι υπάρ­χουν ελ­λεί­ψεις εξει­δι­κευ­μέ­νου επι­στη­μο­νι­κού προ­σω­πι­κού αλλά και βα­σι­κών ει­δι­κο­τή­των όπως κοι­νω­νι­κοί λει­τουρ­γοί, ψυ­χο­λό­γοι, ερ­γο­θε­ρα­πευ­τές, λο­γο­θε­ρα­πευ­τές, ει­δι­κής αγω­γής, οδη­γοί, φύ­λα­κες ια­τροί, νο­ση­λευ­τές, επι­με­λη­τές πρό­νοιας.

Μά­λι­στα σε πε­ρι­πτώ­σεις που στη δομή αυτή θα πρέ­πει να φι­λο­ξε­νη­θούν παι­διά με προ­βλή­μα­τα ακοής, λόγου, κα­τα­νό­η­σης ή ψυ­χια­τρι­κές πα­θή­σεις, είναι απα­ραί­τη­τη η ύπαρ­ξη εξει­δι­κευ­μέ­νου προ­σω­πι­κού.

Ο Μάνος Κόν­σο­λας επι­ση­μαί­νει ότι οι ερ­γα­ζό­με­νοι που έχουν απο­μεί­νει στη δομή  κα­λού­νται να αντα­πο­κρι­θούν σε ει­δι­κά κα­θή­κο­ντα και αρ­μο­διό­τη­τες αλλά και να κα­λύ­ψουν όλα τα κενά που υπάρ­χουν.

Το  πλή­ρες κεί­με­νο της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής πα­ρέμ­βα­σης του Μάνου Κόν­σο­λα για την ενί­σχυ­ση με προ­σω­πι­κό του Πα­ραρ­τή­μα­τος Προ­στα­σί­ας του Παι­διού Δω­δε­κα­νή­σου είναι το ακό­λου­θο:

Κυρία Υπουρ­γέ,

Το Πα­ράρ­τη­μα Προ­στα­σί­ας του Παι­διού Δω­δε­κα­νή­σου του ενιαί­ου πλέον φορέα ΚΚΠ­ΠΝΑ, δια­χρο­νι­κά και σε όλες του τις μορ­φές κατά το πα­ρελ­θόν, συν­δέ­θη­κε τότε αλλά και τώρα με την προ­σφο­ρά ενός ση­μα­ντι­κού κοι­νω­νι­κού έργου.

Το ση­μα­ντι­κό­τε­ρο πρό­βλη­μα που αντι­με­τω­πί­ζει το Πα­ράρ­τη­μα Προ­στα­σί­ας του Παι­διού Δω­δε­κα­νή­σου είναι ο υψη­λός δεί­κτης υπο­στε­λέ­χω­σης, αφού από τις 29 ορ­γα­νι­κές θέ­σεις που προ­βλέ­πο­νται είναι κα­λυμ­μέ­νες μόνο οι 4, μετά τις συ­ντα­ξιο­δο­τή­σεις και τη λήξη συμ­βά­σε­ων ερ­γα­σί­ας.

Υπάρ­χουν ελ­λεί­ψεις εξει­δι­κευ­μέ­νου επι­στη­μο­νι­κού προ­σω­πι­κού αλλά και βα­σι­κών ει­δι­κο­τή­των όπως κοι­νω­νι­κοί λει­τουρ­γοί, ψυ­χο­λό­γοι, ερ­γο­θε­ρα­πευ­τές, λο­γο­θε­ρα­πευ­τές, ει­δι­κής αγω­γής, οδη­γοί, φύ­λα­κες  ια­τροί, νο­ση­λευ­τές, επι­με­λη­τές πρό­νοιας.

Ιδιαί­τε­ρα, μά­λι­στα, σε πε­ρι­πτώ­σεις που στη δομή αυτή θα πρέ­πει να φι­λο­ξε­νη­θούν παι­διά με προ­βλή­μα­τα ακοής, λόγου, κα­τα­νό­η­σης ή ψυ­χια­τρι­κές πα­θή­σεις, είναι απα­ραί­τη­τη η ύπαρ­ξη εξει­δι­κευ­μέ­νου προ­σω­πι­κού.

Οι ερ­γα­ζό­με­νοι έχουν υπερ­βεί τα όρια της αντο­χής τους, αφού, εκτός του ότι δεν μπο­ρούν να πά­ρουν άδειες, κα­λού­νται να αντα­πο­κρι­θούν σε ει­δι­κά κα­θή­κο­ντα και αρ­μο­διό­τη­τες αλλά και να κα­λύ­ψουν όλα τα κενά που υπάρ­χουν.

Πα­ράλ­λη­λα, είναι επι­τα­κτι­κή ανά­γκη και η βελ­τί­ω­ση των κτι­ρια­κών εγκα­τα­στά­σε­ων της δομής.

Κα­τό­πιν των ανω­τέ­ρω

Ερω­τώ­νται η Κυρία Υπουρ­γός

1. Ποιος είναι ο προ­γραμ­μα­τι­σμός  ανα­φο­ρι­κά με την ενί­σχυ­ση με προ­σω­πι­κό του Πα­ραρ­τή­μα­τος  Προ­στα­σί­ας του Παι­διού Δω­δε­κα­νή­σου;

2. Υπάρ­χει σχε­δια­σμός για την υλο­ποί­η­ση έργων βελ­τί­ω­σης και ανα­βάθ­μι­σης των κτι­ρια­κών εγκα­τα­στά­σε­ων της δομής;

 

Ο Ερω­τών Βου­λευ­τής

Μάνος Κόν­σο­λας

Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.