Τοπικές Ειδήσεις

«Παρατείνεται για ένα χρόνο, η σύμβαση της μελέτης του νέου δρόμου που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο»

Παρατείνεται για ένα χρόνο η σύμβαση για τη μελέτη σύνδεσης της Ρόδου με το αεροδρόμιο μέσω μιας νέας οδού, μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Τουρισμού με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Κόνσολας το προηγούμενο διάστημα είχε συναντήσεις εργασίας, τόσο με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και με τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, στους οποίους ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου που θα μειώσει το χρόνο πρόσβασης στο αεροδρόμιο και θα αποσυμφορήσει τον παραλιακό δρόμο, αλλά και την κίνηση στην πόλη.

Η λεγόμενη «Μεσογειακή Χάραξη» στο νέο δρόμο, θα ξεκινάει από το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας, της οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο.

Θα συνδέεται με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο με τρεις ισόπεδους κόμβους στις θέσεις Νέο Νοσοκομείο, Κανδηλί και Ιαλυσό. Στην πόλη της Ρόδου, η σύνδεση με τη νέα οδό, θα γίνεται στον κόμβο του Νέου Νοσοκομείου, με προέκταση της οδού Γεωργίου Σεφέρη, που αποτελεί και την υπάρχουσα σύνδεση της πόλης με το Νέο Νοσοκομείο.

Το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, πρέπει να είναι η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου