Σαφές μήνυμα προς την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα πως η Ελλάδα θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια, έστειλε με συνέντευξή του στο CNN, o πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τους επιχειρηματίες να επαναφέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις των εταιρειών τους για να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «πολιτικό ορόσημο» τις επερχόμενες εκλογές δηλώνοντας ότι θα σφραγίσουν την εποχή μετά τον λαϊκισμό.

«Το μήνυμα μου είναι ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο Tζούλια Τσάτερλι. Η συνέντευξη μεταδόθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και παραχωρήθηκε στο περιθώριο των επαφών που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της απηύθυνε κάλεσμα στους επιχειρηματίες να επαναφέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις των εταιρειών τους που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό για να στηρίξουν με αυτό τον τρόπο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Για παράδειγμα έχουμε 12 δισ. ευρώ καταθέσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό. Και θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθειά μας επιστρέφοντας καταθέσεις των επιχειρήσεων τους στις ελληνικές τράπεζες» σημείωσε.

Μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «οι Έλληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση» και ανέλυσε το σχέδιό του για τη δραστική μείωση των φόρων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη η εφαρμογή ενός νέου μίγματος πολιτικής ειδικά στον τομέα της οικονομίας. Η μείωση των φόρων έχει εξαγγελθεί από τον ίδιο κατ επανάληψη δεδομένου ότι θα αποτελέσει τη βάση της ανάκαμψης και της επίτευξης του στόχου της ανάπτυξης.

«Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ένα όραμα για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνο τους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε ότι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% αφορά κατεξοχήν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται από υψηλούς φόρους και εισφορές, ενώ παράλληλα η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια θα δώσει ανάσα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη μεσαία τάξη. Η μείωση της φορολογίας θα λειτουργήσει επίσης «ως ένα κίνητρο που θα ενισχύει τις προοπτικές για παραγωγικές επενδύσεις» στα μάτια των διεθνών επενδυτών «οι οποίοι αποθαρρύνονται σήμερα από την υψηλή φορολογία», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πολιτική κατάσταση χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις  επόμενες εκλογές ως «ένα σημαντικό πολιτικό ορόσημο». Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον λαϊκισμό που επικράτησε τα τελευταία χρόνια και στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας προσθέτοντας στο σημείο αυτό ότι «η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που βίωσε το κόστος του λαϊκισμού και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εκλέξει μια κυβέρνηση που θα σφραγίσει την εποχή μετά το λαϊκισμό».

Σημειώνεται ότι το CNN με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισήμανε πως η ΝΔ αυτή τη στιγμή προηγείται με διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ