ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι προβλέπει η σύμβαση Αστυνομίας- Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ

Υπο­γρά­φηκε προχτές η σύμβαση παροχής υπη­ρε­σιών μεταξύ Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μίας και της εται­ρείας Fraport, που αγόρασε τα 14 περι­φε­ρειακά αερο­δρό­μια της χώρας, τα οποία εκτι­μά­ται ότι ξεκι­νούν σε λίγες μέρες να λει­τουρ­γούν με το νέο καθε­στώς. Πρό­κει­ται για τα αερο­δρό­μια Θεσ­σα­λο­νί­κης, Κέρ­κυ­ρας, Χανίων, Ζακύν­θου, Κεφαλ­λη­νίας, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σαντο­ρί­νης, Μυκόνου, Μυτι­λή­νης, Σάμου και Σκιάθου.

Τη σύμβαση υπέ­γρα­ψαν ο αρχηγός της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μίας, αντι­στρά­τη­γος Κων­στα­ντί­νος Τσου­βά­λας και από τη Fraport Greece ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος Alexander Zinell και ο γενικός διευ­θυ­ντής Λει­τουρ­γιών Ιan Matheson.

Όπως διευ­κρι­νί­στηκε από το Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ, η στε­λέ­χωση των αερο­δρο­μίων από την Ελλη­νική Αστυ­νο­μία θα καλύ­πτει μόνο υπη­ρε­σίες τάξης, ασφά­λειας, τρο­χαίας και δια­βα­τη­ρια­κού ελέγχου, όπως προ­βλέ­πε­ται από την ελλη­νική νομο­θε­σία και τη σύμβαση.

Οι αστυ­νο­μι­κοί δεν θα έχουν καμία σχέση με το έργο ασφά­λειας αερο­με­τα­φο­ρών (έλεγχος ασφα­λείας χει­ρα­πο­σκευών, απο­σκευών φορτίου- ταχυ­δρο­μείου, προ­μη­θειών αερο­λι­μένα κ.λπ.), που θα ανα­τε­θεί από την Fraport Greece σε ιδιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις Παροχής Υπη­ρε­σιών Ασφα­λείας, γεγονός που σύμφωνα με την Αστυ­νο­μία, συνε­πά­γε­ται εξοι­κο­νό­μηση ανθρώ­πι­νου δυνα­μι­κού και πόρων για την ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύμβαση ανα­φέ­ρε­ται ότι θα παρα­χω­ρη­θούν δωρεάν στην Ελλη­νική Αστυ­νο­μία -σε κάθε αεροδρόμιο- χώροι, υλι­κο­τε­χνι­κός εξο­πλι­σμός και υπη­ρε­σίες κοινής ωφέ­λειας, ενώ προ­βλέ­πε­ται και παροχή μεγα­λύ­τε­ρων χώρων και εγκα­τα­στά­σεων, σε περί­πτωση μελ­λο­ντι­κής αύξησης της ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρίας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύ­θυ­νος δημο­σίων σχέσεων της Fraport στην Ελλάδα, Ιωάννης Παπά­ζο­γλου, έχουν ήδη οριστεί για την πρώτη φάση οι χώροι που θα στε­γα­στούν οι αστυ­νο­μι­κές υπη­ρε­σίες σε κάθε αερο­δρό­μιο, όπου, σύμφωνα με το πρό­γραμμα της εται­ρείας, θα γίνει ένα καλό «φρε­σκά­ρι­σμα» για την του­ρι­στική περίοδο, ενώ τον Οκτώ­βριο θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ένα ολικό πρό­γραμμα ριζικής ανα­καί­νι­σης των 14 αερο­δρο­μιών, στο οποίο περι­λαμ­βά­νε­ται και η κατα­σκευή νέων σύγ­χρο­νων χώρων για όλες τις δημό­σιες υπη­ρε­σίες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.