Oι επιδόσεις όλων των ελληνικών αεροδρομίων το 2014 «χάρισαν» ακόμη μια διεθνή διάκριση για την πολιτική μας αεροπορία (ΥΠΑ), καθώς σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε στη βάση δεδομένων του το εξειδικευμένο anna.aero. η Ελλάδα κατατάσσεται στην 6η θέση σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά την αύξηση της επιβατικής κίνησης το 2014.
Συγκεκριμένα δύο ελληνικά αεροδρόμια βρίσκονται στη δεκάδα των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη αύξηση της επιβατικής τους κίνησης για το 2014. Πρόκειται για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται στην 3η θέση πανευρωπαϊκά, με μία αύξηση της επιβατικής κίνησης (+73,3%) το 2014 και στη 10η θέση βρίσκεται το αεροδρόμιο της Μυκόνου, με μία αύξηση (+33%).
Τα νούμερα της Ελλάδας, όπως επισημαίνεται στην ανάλυση (anna.aero) είναι εντυπωσιακά, με τα ελληνικά αεροδρόμια να έχουν εξυπηρετήσει συνολικά 45 εκατ. επιβάτες το 2014, έχοντας σημειώσει αύξηση 17% σε σύγκριση με το νούμερο των 38,5 εκατομμυρίων επιβατών του 2013.Η ελληνική επιτυχία είναι αξιοσημείωτη καθώς συνολικά στην Ευρώπη το 2014, η αύξηση της επιβατικής κίνησης έφτασε +5,5% ( επιπλέον 1,8 δισεκατομμύρια επιβάτες) .
* Στην έρευνα περιλαμβάνονται στοιχεία για περίπου 350 ευρωπαϊκά αεροδρόμια από 43 χώρες.
Πηγή: Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας






























Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.