Ειδήσεις

Μετατάξεις-εξπρές στους Δήμους χωρίς άμεση εμπλοκή ΑΣΕΠ

Διαδικασίες-εξπρές προωθεί η κυβέρνηση ώστε να κλείσει το θέμα της μετακίνησης πλέον των 4.000 υπαλλήλων σε δήμους, με τους οποίους θα καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 «διαθέσιμους».

Σύμφωνα με Τα Νέα, τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιταχύνει τις μετακινήσεις, ανάβοντας το πράσινο φως ώστε χωρίς την άμεση εμπλοκή του ΑΣΕΠ και με απλή συνεννόηση δύο δήμων -αυτού στον οποίο υπηρετεί κάποιος υπάλληλος και εκείνου στον οποίο θα μεταφερθεί- να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν την εθελοντική κινητικότητα, για την οποία έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 4.800 αιτήματα από δήμους και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καλύψουν κενές θέσεις που διαθέτουν.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση δηλώνοντας τον φορέα στον οποίο επιθυμούν να μετακινηθούν και εντός τριών ημερών από τη λήξη υποβολής των αιτήσεων ο δήμος στον οποίο επιδιώκουν να απασχοληθούν θα εκδίδει την απόφαση μετάταξης. Ο ρόλος του ΑΣΕΠ περιορίζεται στην εκ των υστέρων έγκριση της μετακίνησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου