Ειδήσεις

Επίσκεψη δημάρχου στο νέο κύτταρο ΧΥΤΑ

Το νέο κύτταρο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε, επισκέφθηκε χθες (Δευτέρα, 10 Μαρτίου) ο δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μιχ. Χριστοδούλου, τον εντεταλμένο σύμβουλο Τσ. Τσακίρη, κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και τον υπεύθυνο εργολάβο, εν όψει της έναρξης λειτουργίας του έργου, που αναμένεται να γίνει μέσα στον Μάρτιο.

Πέρα από την αυτοψία, πραγματοποιήθηκε και μία άτυπη σύσκεψη μεταξύ των παρισταμένων, όπου συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την έγκαιρη έναρξη της λειτουργίας της μονάδας και δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις. Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, το νέο κύτταρο αποτελεί ένα βασικό έργο υποδομής, καθώς θα εξυπηρετεί το σύνολο του νησιού ως προς την αντιμετώπιση των στερεών αποβλήτων και θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού για τα επόμενα τουλάχιστον έξι έτη.

Χθες επίσης πραγματοποιήθηκε παρουσία των εργοληπτών μία ακόμη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο κ. Κουσουρνά και με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου κ. Χριστοδούλου και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα το κέντρο διαλογής απορριμμάτων (ΚΔΑ).

Σε αυτή τη σύσκεψη δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για την έγκαιρη υπογραφή σύμβασης και την έναρξη κατασκευής του ΚΔΑ, το οποίο, όπως τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα για την είσοδο της Ρόδου στη νέα εποχή του σεβασμού προς το περιβάλλον και της αειφορίας, μέσα από τη διαδικασία της λελογισμένης χρήσης υλικών και της ανακύκλωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου