Ειδήσεις

Χ. Κόκκινος: Ξεχασιάρα η περιφερειακή αρχή

Υποτιμούν τη νοημοσύνη των νησιωτών μας και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό. «Ξεχασιάρα και καθυστερημένη» η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου
Έπρεπε να ολοκληρωθεί σχεδόν η θητεία της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου και να ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος προκειμένου ο κ. Μαχαιρίδης να υλοποιήσει την υποχρέωσή του και να συγκροτήσει την «Περιφερειακή Επιτροπή Τουρισμού». Η «ξεχασιάρα» Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου καθυστέρησε και πάλι.

Προεκλογικά τρέχει αλλά δε φτάνει…. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των νησιωτών μας και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό με τις αλλεπάλληλες κινήσεις εντυπωσιασμού και τα επικοινωνιακά τρυκ του κ. Μαχαιρίδη. Είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό αυτή την καθυστέρηση. Αγνόησε προκλητικά τις δημιουργικές υποδείξεις μας γιατί «φοβάται» τις συλλογικές διαδικασίες.

Ενημερώνουμε «ο ρόλος του συμβουλίου είναι μεταξύ άλλων η χάραξη Περιφερειακής Πολιτικής για τον τουρισμό, ο συντονισμός των δράσεων και ενεργειών τουριστικού μάρκετινγκ, η κατάθεση προτάσεων για το σχεδιασμό του Ετήσιου Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας…κλπ». Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού θα λειτουργήσει ουσιαστικά για την επόμενη τουριστική περίοδο και θα συνεργαστεί με την επόμενη Περιφερειακή Αρχή που δεν θα είναι ο κ. Μαχαιρίδης και οι συνεργάτες του. Αργά θυμήθηκαν να τη συγκροτήσουν όπως καθυστερημένες είναι οι αντιδράσεις τους στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Θυμίζουμε ακόμα ότι οι δράσεις που αφορούν την τουριστική προβολή των νησιών μας – για την οποία «υπερηφανεύονται» το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επικεφαλείς της Π.Ν.Α. – προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ Ι (2007-2015), χρήματα που είχαν εξασφαλιστεί το 2007 (3,5 εκ. ευρώ), δράσεις που ξεκίνησαν τότε και τις σταμάτησαν στα τέλη του 2009 και τα οποία θυμήθηκαν να αξιοποιήσουν το έτος 2012 μετά από «πιέσεις» του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» και τη σύμφωνη θέση μας και δημιουργική πρότασή μας.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας γιατί εμείς… ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ…

Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου