«Επί τάπητος» τέθηκαν τα θέματα που αφορούν την Παιδεία στο νησί μας ανάμεσα στους εκπροσώπους της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κ.κ. Ανδρέα Μαρίνο και Θεόδωρο Ξάφη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στον Δήμο Ρόδου.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο γενικός γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κ. Θ. Ξάφης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα με σημεία αιχμής τα θέματα Παιδείας και τα προβλήματα που αφορούν στις σχολικές μονάδες στο νησί της Ρόδου –και ειδικά στην πόλη. Συζητήσαμε ορισμένα θέματα, όπως η έλλειψη υποδομών και για τα αλεξικέραυνα που αποτελούν βασικό σημείο για την ασφάλεια στα σχολεία. Επιπλέον, ζητήσαμε να βρεθούν χώροι άθλησης και να γίνει συντονισμός στις συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις των μαθητών».
Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κ. Ανδρέας Μαρίνος, υπογράμμισε σε δηλώσεις του τα εξής:
«Η σημερινή συνάντηση έγινε ύστερα από πρόσκληση του αντιδημάρχου κ. Καρίκη, ο οποίος δεσμεύτηκε για μια σειρά λύσεων στα αιτήματά μας. Π.χ. εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει φύλαξη στα σχολεία. Αυτή την στιγμή, μελετάται η μορφή που θα έχει (ως περίπολος με φύλακες ή κάτι άλλο) σε κεντρικά σχολικά συγκροτήματα. Το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για να εγκριθεί και να δούμε πώς θα προχωρήσει. Το κονδύλι που θα διατεθεί θα το αναλάβει ο Δήμος Ρόδου».
Ο κ. Μαρίνος, αποκάλυψε πως θέματα, όπως τα αλεξικέραυνα και οι χώροι άθλησης για τους μαθητές, είναι από τα βασικά αιτήματα στα οποία υπήρξε θετική ανταπόκριση.
Ο κ. Καρίκης ήταν θετικός και σύμφωνα με πληροφορίες, κατέγραψε τα προβλήματα τα οποία δεσμεύτηκε πως θα τα εξετάσει και θα δρομολογήσει τις απαραίτητες λύσεις.

ΤΑ ΚΕΝΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μαρίνος αναφέρθηκε στα προβλήματα με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που –παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης- παραμένουν κενά στα νησιά μας: «Τα κενά σημειώνονται κάθε χρόνο, από την στιγμή που λόγω των απομακρυσμένων νησιών, οι εκπαιδευτικοί δεν τα προτιμούν. Δηλαδή, παρά το γεγονός πως έγιναν 37.00 προσλήψεις, τα κενά παρέμειναν. Η Α’ ΕΛΜΕ ζήτησε από τους δημάρχους των νησιών να συνδράμουν όσο μπορούν για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον, στέγη στους καθηγητές που καλούνται να υπηρετήσουν την νησιωτικότητα. Εμείς, έχουμε μια καλή σχέση και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην Ρόδο, βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την δημοτική αρχή για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα φλέγοντα αυτά ζητήματα. Βέβαια, υπάρχουν επιμέρους ζητήματα, θεσμικής φύσεως που χρήζουν παρεμβάσεων» όπως ανέφερε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ