Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 33χρονος αθίγγανος κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.
Ο 33χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλα πέντε άτομα.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά 8 περιπτώσεις αφαίρεσης μηχανολογικών εξαρτημάτων, εργαλείων και μεταλλικών αντικειμένων στην Ρόδο.
Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καταγγέλθηκαν από το Νοέμβριο του 2017 πλήθος κλοπών σε αποθήκες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις. Οι δράστες αφαιρούσαν εργαλεία, μηχανολογικό εξοπλισμό και μεταλλικά αντικείμενα.
Σε πολλές από τις περιπτώσεις, που καταγγέλθηκαν, οι δράστες προκαλούσαν μεγάλες φθορές στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων που «χτυπούσαν».
Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι προσέγγιζαν τα σημεία που επέλεγαν να «χτυπήσουν» με ένα αγροτικό αυτοκίνητο, χρώματος κόκκινο – μπορντό με αποτέλεσμα οι υποψίες να στραφούν στον 33χρονο.
Προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο 33χρονος μετέβαινε σε μη αστικές – αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρόδου και αφαιρούσε, είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια 5 συνεργών του από αποθήκες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις εργαλεία, μηχανολογικά εξαρτήματα και άλλα παρεμφερή μεταλλικά αντικείμενα.
Από τη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ