Τοπικές Ειδήσεις

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Ι. Καμπούρη για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948, την οποία έχει υιοθετήσει και η χώρα μας. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες, χωρίς διακρίσεις.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την ιθαγένεια, η ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, το δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην τροφή και την κατοικία, το δικαίωμα συμμετοχής στη διακυβέρνηση και στον πολιτισμό, είναι κάποια από τα θεμελιώδη δικαιώματα που περιλαμβάνονται στη Διακήρυξη και προστατεύονται από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση ειρήνης, ευημερίας και υγιούς ανάπτυξης της προσωπικότητας των ανθρώπων που συγκροτούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Οφείλουμε όλοι τα διαφυλάττουμε και να τα υπερασπιζόμαστε, καθώς αυτά συνιστούν το θεμέλιο λίθο για ένα ειρηνικό και ευοίωνο μέλλον.

 

Ιωάννης Δ. Καμπούρης

Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Πολιτικής

Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη

και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου