Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η εκδίκαση τριών υποθέσεων που προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη

Αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η εκδίκαση τριών υποθέσεων που έχουν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη.
Πιο συγκεκριμένα:
-Αναβλήθηκε για την 9η Ιουνίου 2022 η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με 19 κατηγορούμενους στο σκάνδαλο «μαμούθ» που εκτυλίχθηκε στην πρώην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος (νυν Alpha Bank) με την υποβολή ψευδών στοιχείων για την εξασφάλιση δανείων ύψους 2.257.022 ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, της πλαστογραφίας με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ από κοινού και της απάτης με ζημία άνω των 120.000 ευρώ από κοινού.
-Αναβλήθηκε για την 7η Απριλίου 2022 η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο δικηγόρο για απάτη κατ’ εξακολούθηση, από την οποία η προξενηθείσα ζημία και το αντίστοιχο περιουσιακό όφελος, υπερβαίνουν τα 120.000 ευρώ.
Ο δικηγόρος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, τον Ιούνιο του 2017, μετά την απολογία του.
Ο πολιτικώς ενάγων, συντοπίτης του, ισχυρίστηκε στη μήνυση που υπέβαλε τον Μάρτιο του 2014 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι ο κατηγορούμενος τον έπεισε με απατηλές υποσχέσεις από το έτος 2008 έως και το έτος 2012 να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στη Νότια Αφρική με υψηλό ποσοστό κέρδους. Διατείνεται αρχικώς ότι του έχει αποσπάσει ποσό που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ σε κατάθεση που έδωσε ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου την 2α Ιουνίου 2017, περιόριζε τη ζημία, που όπως υποστηρίζει υπέστη, στο ποσό των 600.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας παρουσιάστηκαν παραστατικά για την αποστολή τμηματικώς χρημάτων σε ορισμένες εταιρείες της αλλοδαπής, στον κατηγορούμενο αλλά και σε αλλοδαπούς στη Μαδρίτη, στο Γιοχάνεσμπουργκ και στο Κέιπ Τάουν.
-Αναβλήθηκε για την 22α Σεπτεμβρίου 2022 υπόθεση με κατηγορούμενο έναν αξιωματικό της ΕΛΑΣ, έναν ημεδαπό, την αλλοδαπή σύζυγο του τελευταίου κι ενός λογιστή που θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες.
Ο πρώτος κατηγορείται για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση για πράξη αντικείμενη στα καθήκοντα του υπαλλήλου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα, ο δεύτερος και η τρίτη των κατηγορουμένων για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βαθμό κακουργήματος, τελεσθείσα από κοινού, με τις ειδικότερες μορφές της μετατροπής και απόκρυψης της αλήθειας αναφορικά με την προέλευση της περιουσίας εν γνώσει της προέλευσής της από το κακούργημα του άρθρου 52 του Ν. 4002/2011 και ο τέταρτος των κατηγορουμένων για άμεση συνέργεια στην ανωτέρω πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου