Ειδήσεις

«Όχι άλλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία – Να επιταχυνθεί η δημιουργία ογκολογικού τμήματος στη Ρόδο»

«Κανείς μόνος του στη μάχη κατά του καρκίνου»

Ομιλία – παρέμβαση του Χ. Κόκκινου στην 1η Ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος παρέστη και μίλησε στην 1η Ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!» και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου με τη στήριξη της AHEPA Ρόδου στις 7.10.2017 στο Νεστορίδειο Μέλαθρο Ρόδου.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, επισήμανε τα εξής:

«Οι καρκινοπαθείς είναι συνάνθρωποί μας. Δίνουν τη μάχη κατά του καρκίνου και επιβάλλεται να έχουν την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας. Κανείς να μη νοιώθει και να μην είναι μόνος στη μάχη κατά του καρκίνου.

Είναι θετική η συγκεκριμένη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην ακριτική περιοχή μας και εστιάζεται στην πρόληψη και στην ενημέρωση κατά της σύγχρονης μάστιγας του καρκίνου.

Είναι λυπηρά τα φαινόμενα ελλειπούς ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν στη δημόσια υγεία οι καρκινοπαθείς. Επιβάλλεται το κράτος να δείξει και να έχει ανθρώπινο πρόσωπο και να στηρίξει το κοινωνικό κράτος και φυσικά τους ασθενείς μέσω της δημόσιας υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα του.

Ως ενεργός πολίτης είμαι ένας από αυτούς που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου και υπέγραψα το αίτημα για δημιουργία αυτόνομου ογκολογικού τμήματος στη Ρόδο. Φτάνει πια η καθυστέρηση και η κωλυσιεργία. Είναι αίτημα δίκαιο και αφορά την υγεία όλων. Ζητώ να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες από τους υπεύθυνους!»

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου