Ο τέως δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχ. Πατρός μας απέστειλε προς δημοσίευση την ακόλουθη επιστολή:
Κύριε Διευθυντά,
Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την απάντησή μου, σε άρθρο της έγκριτης εφημερίδας σας με τίτλο “Σε νέες περιπέτειες αιρετοί του Δήμου Χάλκης για την εκμίσθωση του δημοτικού ξενώνα”.
Λέει ένα ρητό ότι “η σιωπή είναι χρυσός”. Άλλοι όμως, δυστυχώς εκλαμβάνουν τη σιωπή ως αδυναμία. Λέει όμως και ένα άλλο ρητό, “εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι”.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος του αθρου σας, ναι, η Εισαγγελία αξιολογεί όλα τα στοιχεία της τότε υπόθεσης, (Καταγγελία το 2015) πρέπει να επισημάνω ότι, είχα και έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Για το δεύτερο σκέλος του αθρου σας ότι προσέφυγε στον κύριο Εισαγγελέα στις 28 Αυγούστου 2019 Εταιρεία από την Κάρπαθο έχω να καταθέσω τα εξής.
Επειδή τίμησα τη θέση του Δημάρχου οκτώ (8) χρόνια, και οκτώ (8) μήνες, δεν μπορώ να μην ασχοληθώ με τους καταγγέλλοντες και συκοφάντες μου τους οποίους, πρέπει να διευκρινίσω αρχής εξαρχής ότι, δεν γνωρίζω.
Όντως δέχθηκα ένα τηλεφώνημα, πρέπει να ήταν το 2016, δεν θυμάμαι ακριβώς, αργά το βράδυ όταν ήμουν στο σπίτι μου, μου είπε ότι είναι επιχειρηματίας (έχει ξενοδοχεία στην Κάρπαθο) δεν μου είπε καν το όνομά του, έμαθε ότι το ξενοδοχείο στην Χάλκη είναι κλειστό και μου ανέφερε ότι τον ενδιέφερε να αγοράσει το ξενοδοχείο, δηλαδή το περιουσιακό στοιχείο που έχει ο Δήμος της Χάλκης, προσπαθώντας να μου εξηγήσει και επεξηγήσει, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας κ.ά. Από ευγένεια και μόνο, τον άκουσα με πολλή προσοχή (μέσα στη νύχτα), όπου στο τέλος του είπα ότι, όσο εγώ είμαι Δήμαρχος δεν θα εκποιήσω κανένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Χάλκης, στόχος είναι να αυξήσω αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, όταν εγώ φύγω ας κάνουν αυτοί που θα έρθουν ό,τι θέλουν, του δήλωσα ότι μόλις τελειώσουν κάποια διαδικαστικά, ο Δήμος θα ξεκινήσει την διαδικασία ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ενοικίαση του ξενοδοχείου, όπως και έκανε.
Στις 24-1-2017 με ΑΡ. ΑΠΟΦ. Του Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ 71ΛΙΩΗΣ- Ξ56
Πρακτικό Οικονομικής Επιτροπής 02/31-01-2017 ΑΔΑ Ω4ΜΟΩΗΣ-Θ7Δ
Περίληψη όρων διακήρυξης με ΑΡ. ΠΡΩΤ. 206 /01-02-2017 ΑΔΑ ΠΔΩΗΣ-ΘΟΟ
Διακήρυξη ΑΡ.ΠΡΩΤ. 203/01-02-2017 ΑΔΑ ΨΒ56ΩΗΣ-Ζ24
Δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες ως ορίζει ο νόμος, έγγραφο του Δήμου με ΑΡ.ΠΡΩΤ 215/2-2-2017 σε τέσσερεις (4) εφημερίδες.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΡΟΔΙΑΚΗ
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΗΧΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ
Άρα, κύριοι συκοφάντες ήταν όλα κρυστάλλινα διάφανα, εδώ πρέπει να επισημάνω ότι όλες οι δημοσιεύσεις στις πιο πάνω αναφερόμενες εφημερίδες πληρώθηκαν από τον μισθωτή, υπάρχουν άλλωστε και οι απαραίτητες αποδείξεις.
Ζήτησαν την διακήρυξη έξι (6) άτομα, είτε εκπροσωπούσαν εταιρεία είτε μόνοι τους, στον διαγωνισμό πήρε μέρος η εταιρία ΑΡΕΤΑΝΑΣΑ, αφού κατέθεσε όλα τα απαραίτητα εκείνα έγγραφα για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό.
Δεν εξαιρέσαμε κανέναν και δεν θέλαμε να εξαιρέσουμε, όποιος ήθελε εδώ ήμασταν εκείνοι που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και απλά συκοφαντούν δεν ήταν εδώ.
Συγγνώμη που δεν βγάλαμε τον διαγωνισμό μεσοκαλόκαιρο και τον βγάλαμε τον Φεβρουάριο, συγγνώμη, που δεν στείλαμε την σύμβαση να την εγκρίνουν πρώτα αυτοί και μετά να την υπογράψουμε, αλλά πού να την στέλναμε, ούτε διεύθυνση είχαμε, ούτε τηλέφωνα, την στείλαμε όμως σε όλα εκείνα τα όργανα που ελέγχουν τις αποφάσεις των Δήμων και πήραμε την έγκριση.
Θα μπορούσαν οι συκοφάντες μου να μπουν στο site του Δήμου και να βρουν ό,τι έγγραφο ήθελαν, είναι ακόμα αναρτημένα μετά τόσα χρόνια.
Τώρα θυμήθηκαν μετά από τρία (3) χρόνια να κάνουν καταγγελία στον κύριο Εισαγγελέα.
Το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μισθώσεως υπεγράφη στις 30 Μαρτίου 2017 αφού πρώτα κατατέθηκαν και ελέγχθησαν τα πάντα, ακόμα και οι δυο (2) εγγυητικές οι οποίες παρεμπιπτόντως η διάρκειά τους είναι για τρία (3) χρόνια, για να μην ανησυχούν οι συκοφάντες μου για τα συμφέροντα του Δήμου.
Δεν έδωσα λοιπόν το ξενοδοχείο σε κανένα κουμπάρο μου, τον εκπρόσωπο της εταιρείας που πήρε μέρος στον διαγωνισμό, σαφέστατα τον γνωρίζω εγώ, όπως και όλοι στο νησί της Χάλκης, αλλά δεν είχα την χαρά να τον κάνω κουμπάρο.
Αλλά και κουμπάρος μου να ήταν πάλι νόμιμα θα ήταν, δεν το γνωρίζετε;
Και από πότε η κουμπαριά ή η φιλία για τους κύριους της εν λόγω εταιρείας ποινικοποιείται, αν τους στενοχώρησα που δεν ικανοποίησα τα επιχειρηματικά τους σχέδια (δηλαδή να τους πουλήσω το ξενοδοχείο) δεν λυπάμαι.
Πρέπει δε να σημειώσω ότι, ό,τι έγγραφο αναφέρεται σήμερα και άλλα πολλά ακόμη, που αποδεικνύουν και αναδεικνύουν την νομιμότητα των πράξεων του Δήμου και του Δημάρχου, έχουν κατατεθεί εδώ και αρκετό καιρό στο γραφείο του κυρίου Εισαγγελέα, διότι πέρα από τους όψιμους ψεύτες και συκοφάντες, που θυμήθηκαν μετά από τρία χρόνια, μάλιστα δυο μέρες πριν αποχωρήσω από των Δήμο να προβούν σε αυτήν την ενέργεια, υπήρξαν και άλλοι συκοφάντες.
Άραγε πια η σκοπιμότητα όλης αυτής της ενέργειας μετά από τρία χρόνια;
Επίσης αν ο κύριος Εισαγγελέας πιστεύει τα ψεύδη και τις συκοφαντίες, να άρει το τηλεφωνικό απόρρητο, να δούμε πόσες φορές άραγε με πήραν τηλέφωνο, επίσης η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να ερευνήσει πόσα email μου έστειλαν.
Πρέπει να γνωρίζουν, αυτός, αυτοί, ούτε εκβιάζομαι, ούτε φοβάμαι, διότι όπως λέει και μια παροιμία ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.
Πάντως επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου για προσβολή και συκοφαντική δυσφήμηση.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ο τέως Δήμαρχος ΧΑΛΚΗΣ
Μιχαήλ Αντ. ΠΑΤΡΟΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ