Με μετάλλια, καλά πλασαρίσματα και βελτιωμένες επιδόσεις επέστρεψαν οι Ροδίτες αθλητές από την Αθήνα, όπου το προηγούμενο τριήμερο διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και Όμνιουμ Εφήβων-Νεανίδων-Παίδων-Κορασίδων.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ, ο Νίκος Δράκος του Ροδήλιου κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Παίδων συγκεντρώνοντας 126 βαθμούς στα τέσσερα αγωνίσματα του προγράμματος και χάνοντας το χρυσό για μόλις δύο πόντους. Στην ίδια κατηγορία ο Ανδρέας Μαλανδράκης του Διαγόρα ήταν 4ος με 107 βαθμούς, ενώ ο Σταμάτης Σαββάκης του Ροδήλιου 10ος.

Με χάλκινα μετάλλια επέστρεψαν στη Ρόδο τρεις αθλητές μας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλειος Ζαννάκης του ΑΟ Ανταίος ήταν τρίτος στην κατηγορία Εφήβων με 130 βαθμούς, ενώ στις Νεανίδες, η Φωτεινή Νικήτα του Έλαφου πήρε επίσης το χάλκινο μετάλλιο με 123 βαθμούς. Έναν βαθμό πίσω και στην τέταρτη θέση, βρέθηκε η Έλενα Σπανού του Ροδήλιου.

Τέλος, στην κατηγορία Κορασίδων, η Παναγιώτα Μπέντα του Διαγόρα κατέλαβε την τρίτη θέση με 121 βαθμούς και ανέβηκε στο βάθρο.

Όσον αφορά το Πανελλήνιο Ανδρών-Γυναικών, ο Κυριάκος Παπασταματάκης του Ροδήλιου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση, καθώς πήρε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης. Επίσης ο Παπασταματάκης ήταν 5ος στο Σκρατς και επίσης 5ος στο Κέιριν.

Καλή παρουσία είχε και ο Κωνσταντίνος Κωνστάντουρας του Διαγόρα, ο οποίος ήταν 6ος στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, 9ος στο Σκρατς και στους Πόντους, ενώ πήρε την ίδια θέση και στο αγώνισμα της ατομικής καταδίωξης. Εξάλλου, ο Γιάννης Μπούσδρας του Ανταίου ήταν 20ος στην ατομική χρονομέτρηση.

Οι δύο αθλητές έδωσαν αρκετούς πόντους στις ομάδες τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ροδήλιος να είναι 10ος στην κατάταξη ανδρών του πρωταθλήματος, με τον Διαγόρα να ακολουθεί μία θέση παρακάτω.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ