ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωρινή διακοπή διαπραγματεύσεων -Κυβερνητικό συμβούλιο για ιδιωτικοποιήσεις-κόκκινα δάνεια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μαξίμου

Εκτακτη σύσκεψη του Κυβερ­νη­τι­κού Συμ­βου­λίου Οικο­νο­μι­κής Πολι­τι­κής υπό τον πρω­θυ­πουργό με βασικά θέματα τα κόκκινα δάνεια και το Ταμείο Ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεων. Συμ­φω­νή­θηκε με τους εταί­ρους το μακρο­οι­κο­νο­μικό σενάριο που προ­βλέ­πει μηδε­νικό πρω­το­γε­νές πλε­ό­να­σμα για το 2015 και ύφεση 2,1-2,3%.

Δια­κό­πη­καν προ­σω­ρινά οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις μεταξύ Ευκλείδη Τσακαλώτου- Γιώργου Σταθάκη και των επι­κε­φα­λής των θεσμών προ­κει­μέ­νου οι δυο υπουρ­γοί να μετα­βούν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου διε­ξά­γε­ται κυβερ­νη­τικό συμ­βού­λιο οικο­νο­μι­κής πολι­τι­κής υπό τον πρω­θυ­πουργό. Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες υπάρ­χουν σημα­ντικά αγκάθια σε ότι αφορά το θέμα των κόκ­κι­νων δανείων και του Ταμείου Ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεων για τα οποία η δια­πραγ­μα­τευ­τική ομάδα θα πρέπει να λάβει εντολές από τον πρω­θυ­πουργό.

Μετά τη συνε­δρί­αση του ΚΥΣΟΙΠ θα συνε­χι­στούν οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις στο Hilton, ενώ σύμφωνα με πηγές κοντά στις συζη­τή­σεις στη συνέ­χεια θα συζη­τη­θούν και τα θέματα που αφορούν το ελά­χι­στο εγγυ­η­μένο εισό­δημα και το θέμα της ανθρω­πι­στι­κής κρίσης.

Στο Hilton παρα­μέ­νουν οι επι­κε­φα­λής των δανει­στών και μέλη της ελλη­νι­κής δια­πραγ­μα­τευ­τι­κής ομάδας συνε­χί­ζο­ντας τις συζη­τή­σεις, παρό­ντος του Προ­έ­δρος του ΣΟΕ Γ. Χου­λια­ράκη, καθώς ανα­χώ­ρη­σαν μόνο οι κκ. Τσα­κα­λώ­τος και Στα­θά­κης.

Νωρί­τερα σήμερα, σύμφωνα με κυβερ­νη­τι­κές πηγές συμ­φω­νή­θηκε το μακρο­οι­κο­νο­μικό σενάριο το οποίο προ­βλέ­πει ύφεση 2,1%-2,3% του ΑΕΠ φέτος και μηδε­νικό πρω­το­γε­νές πλε­ό­να­σμα για το 2015. Σε αυτά τα δεδο­μένα στη­ρί­ζε­ται το μνη­μό­νιο.

Οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις θα συνε­χι­στούν καθ’ όλη τη διάρ­κεια της σημε­ρι­νής ημέρας, με στόχο ξημε­ρώ­ματα ή νωρίς το πρωί της Τρίτης να ολο­κλη­ρω­θεί η συμ­φω­νία και να δρο­μο­λο­γη­θούν οι κοι­νο­βου­λευ­τι­κές δια­δι­κα­σίες.

Σύμφωνα με τις τελευ­ταίες πλη­ρο­φο­ρίες, η απε­λευ­θέ­ρωση της αγοράς ενέρ­γειας είναι στα προ­α­παι­τού­μενα, ενώ σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συντά­ξεις το πιθα­νό­τερο σενάριο είναι να νομο­θε­τη­θούν τον Οκτώ­βριο. Ωστόσο προς ώρας «μπαι­νο­βγαί­νουν» στα προ­α­παι­τού­μενα.

euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.