Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι το κόμμα του δεν υποστηρίζει «αυτή την κυβέρνηση, αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «αυτή η μορφή υποστήριξης δεν θα διαρκέσει επί μακρόν, αλλά μέχρι τα πράγματα να σταθεροποιηθούν οικονομικά και πολιτικά».
Με συνέντευξή του προς την αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι καθοριστικής σημασίας για τη ΝΔ είναι «η επίτευξη και κατόπιν η εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, η οποία είναι απαραίτητη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη σταθεροποίηση της οικονομίας».

Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «κανένας δεν εκβιάστηκε και τα νέα μέτρα λιτότητας είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, που επί πέντε-έξι μήνες εξηγούσαν για το πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις διεξάγουν στις Βρυξέλλες, για το πόσο αγωνίζονται για τους Έλληνες, για το πόσο καλή συμφωνία θα φέρουν πίσω στη χώρα, αλλά όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, οι ίδιοι δεν είχαν σχέδιο, έχασαν μόνον χρόνο και στο μεταξύ αυξήθηκε το κόστος για όλους, οπότε τώρα ‘έφτασε η ημέρα της πληρωμής’».

Καλούμενος, τέλος, να εξηγήσει τη στήριξη που έχει ακόμη στον πληθυσμό ο Αλέξης Τσίπρας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «αυτό είναι αρκετά παράδοξο, οφείλεται ίσως στο ό,τι οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τι έχει πάει στραβά, οι ίδιοι δεν έχουν ακόμη πληρώσει, οι νέες περικοπές στις συντάξεις θα έλθουν από τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα υπάρξει, γρήγορα μια άλλη εικόνα».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ