Αν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να συμφωνήσει και να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα λιτότητας που της επιβάλλουν οι πιστωτές της, εντούτοις κανείς δεν βγαίνει στους δρόμους να διαδηλώσεις και να εναντιωθεί στην εφαρμογή μιας πολιτικής που προεκλογικά κατέκρινε η αριστερή κυβέρνηση, σπεύδει να σχολιάσει ο οικονομικός αναλυτής του BBC, Robert Peston σε άρθρο του.

Αντίθετα τα καλοκαιρινά ελληνικά θέρετρα είναι γεμάτα και το αεροδρόμιο της Αθήνας αναμένει 25 εκατ. αφίξεις φέτος, σπεύδει να διευκρινίσει ο αρθρογράφος ο οποίος παράλληλα αναρωτιέται γιατί οι Έλληνες δεν κατεβαίνουν στους δρόμους εις ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα επώδυνα μέτρα που υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως στις αυξήσεις του ΦΠΑ και τις περικοπές των συντάξεων, τις αμφιλεγόμενες ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Όπως σχολιάζει, οι Έλληνες πολίτες ελάχιστα είναι περίεργοι να μάθουν γιατί ο κ. Τσίπρας σπεύδει να συμφωνήσει με τους όρους που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κατέκριναν πριν ανέβουν στην εξουσία. Προφανώς, η εξήγηση είναι ότι με όσα συνέβησαν τον Ιούλιο (το κλείσιμο των τραπεζών και την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας) ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια για τον αρθρογράφο είναι ότι ο κ. Τσίπρας παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής παρά τα όσα έχουν συμβεί στην χώρα.

Όμως, παρά την ανακούφιση που προσέφερε στην Ευρωζωνη το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να υποταχθεί με τις απαιτήσεις των δανειστών, το νέο πρόγραμμα διάσωσης μπορεί να γίνει ρεαλιστικό μόνο αν ο Τσίπρας δώσει την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν μελλοντικά καλύτερες ημέρες, καταλήγει ο αρθρογράφος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ