Ειδήσεις

Δεκτές οι τροπολογίες για τις μετεγγραφές των φοιτητών και για το ακατάσχετο για τους αλιείς

Εισηγητής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις» ο Βασίλης Υψηλάντης.
Δεκτές έγιναν τροπολογίες για τις μετεγγραφές των φοιτητών και για το ακατάσχετο (έως 3.000€) για τους αλιείς.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης ήταν ο εισηγητής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις» το οποίο υπερψηφίστηκε χθες από την Βουλή των Ελλήνων.
Στο αναφερόμενο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε τροπολογία για τις μετεγγραφές των φοιτητών σύμφωνα με την οποία επιπλέον των προβλεπομένων στο άρθρο 53 του ν. 4264/2014, όλοι οι επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013- 2014 και κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τεκμαίρεται ότι έχουν δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, εφόσον, κατά το έτος 2013, το ετήσιο εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του δεν ξεπερνά το ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ κατά κεφαλή.
Εξάλλου υπερψηφίστηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι χορηγήσεις οικονομικής ενίσχυσης προς τους πλοιοκτήτες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών για την υλοποίηση πράξεων προμήθειας εξοπλισμών, μέχρι του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ ανά συσκευή και ανά σκάφος, που επιβάλλονται από τις διατάξεις της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής και του Κοινοτικού και Εθνικού Συστήματος Ελέγχου, δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του σκάφους και του/των πλοιοκτήτη/των, προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ως εκ τούτου απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, οι υπόχρεοι πλοιοκτήτες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) και τα υπόχρεα αλιευτικά σκάφη, κατά την πληρωμή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου