Αθλητικά

Αρμοδιότητα ακόμα και να διακόψουν απέκτησαν οι παρατηρητές

Αυξημένη προσοχή οφείλουν να επιδεικνύουν, από εδώ και στο εξής, τα σωματεία τα οποία έχουν την ευθύνη για τη διοργάνωση των εντός έδρας αγώνων τους, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε τις αθλητικές Ομοσπονδίες, ανάμεσά τους και την ΕΠΟ που διαβίβασε αμέσως στο σχετικό έγγραφο στις ΕΠΣ, για την αυστηροποίηση του ελέγχου τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά τη διάρκεια των επίσημων παιχνιδιών.
Από εδώ και στο εξής η παραβίασή τους θα παράγει άμεσες επιπτώσεις μέσω των παρατηρητών των αθλητικών συναντήσεων, οι οποίοι απέκτησαν το δικαίωμα ακόμα και να διακόπτουν έναν αγώνα, σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι αρνηθούν να συμμορφωθούν. Το έγγραφο της Γ.Γ.Α. αναφέρει τα ακόλουθα:
«Θα θέλαμε με το παρόν να σας γνωρίσουμε ότι στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 35169, Β΄ 2366/05.05.2021) προστέθηκε παράγραφος για τους αθλητικούς αγώνες που περιγράφει τις υποχρεώσεις του αλυτάρχη, αν διαπιστώσει σοβαρές παραβιάσεις του αγωνιστικού πρωτοκόλλου ως προς τον αριθμό των παρευρισκομένων.
Συγκεκριμένα έχει προστεθεί η κάτωθι παράγραφος: “Εάν πριν ή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αθλητικού αγώνα ο αλυτάρχης ή ο παρατηρητής ή ο κομισάριος του αγώνα διαπιστώσει ότι παραβιάζεται το υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο ως προς τον αριθμό των παρευρισκομένων στις κερκίδες ή στον περιβάλλοντα χώρο, υποχρεούται να μην επιτρέψει την έναρξη ή, αν έχει ξεκινήσει, να διακόψει τον αγώνα. Για την εφαρμογή του συγκεκριμένου εδαφίου, προηγείται ειδοποίηση από τα μεγάφωνα και εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση εντός 15 λεπτών ο αγώνας αναβάλλεται ή διακόπτεται. Τα περιστατικά αυτά αναγράφονται στο φύλλο αγώνα ή σε ειδική έκθεση και αποστέλλονται στη ΓΓΑ εντός 10 ημερών”.
Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την υποχρέωσή σας περί της εβδομαδιαίας αποστολής στην ηλεκτρονική διεύθυνση covid19@gga.gov.gr των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων των ελέγχων COVID-19 που αποστέλλουν τα σωματεία στην ομοσπονδία σας, διαχωρίζοντας τα rapid και PCR tests από τα self tests, όπως περιγράφεται στις οδηγίες της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/component/content/article/278- covid/2981-covid19-sports που ανανεώνονται εβδομαδιαίως. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία προκειμένου να επανεκκινήσουμε με ασφάλεια το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου