Αυτό και πολλά σαν και αυτό, είναι η “κληρονομιά” του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου που ιδρύθηκε, με ομόφωνες αποφάσεις προς απογοήτευση των γελωτοποιών της ενημέρωσης, πριν απο μερικές ημέρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της σχετικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε προ ενός μηνός.
Σε όλα τα νησιά μας, εγκαταστάσεις χωρίς άδεια λειτουργίας και με συνθήκες που δεν τιμούν κανένα.
Σε αυτή την νομοθεσία, αντιστάθηκαν όλοι εκτός εμάς που είμαστε και οι μόνοι που δεν συμμετείχαμε στην διαμόρφωση αυτού του περιβαλλοντικού εγκλήματος.
Εκτός απο εμάς, που αναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά, για ένα ακόμα ζήτημα, την ευθύνη να βγάλουμε τα κάστανα απο την φωτιά.
Στα ΜΜΕ επικράτησε η αντίσταση των “αδικημένων” και οι ανόητες ή ψευδείς αναφορές, κυρίως αυτών που φέρουν ακέραια την ευθύνη για την απραξία, την αδιαφορία, την κακοδιαχείριση.
Στην χώρα που η λογική, η ουσία του προβλήματος και η πραγματικότητα πνίγονται στις πάσης φύσεως σκοπιμότητες, στο κουτσομπολιό και στο “παιχνίδι” του κάθε στημένου δημοσιολόγου, η ελπίδα θα καθυστερήσει και άλλο.
Απέναντι όμως σε όλους αυτούς, υπάρχουν σήμερα στο προσκήνιο άνθρωποι που δεν λειτουργούν στην βάση των δικών τους “συμφερόντων”.
Τελικά, το να είσαι απέναντι σε αυτό το σύστημα, που σε τοπικό επίπεδο υπηρετούσε μόνο τους “συνήθεις υπόπτους”, είναι χρέος προς τις επόμενες γενιές.
Και πόσα ακόμα σαν κι αυτό, έχουμε να μαζέψουμε …
ΓΧ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ