Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δημήτρης Γάκης στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου στη Ρόδο

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν η Ομοσπονδία Παροικιακών Δωδεκανησιακών Συλλόγων Ρόδου, η Αδελφότητα Κασιωτών Ρόδου και η Αδελφότητα Ολυμπιτών «Η Βρυκούς» για την εορτή των Δωδεκανησίων Αγίων και την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου το Σάββατο 8 Ιουνίου στη Ρόδο. Στις επετειακές εκδηλώσεις, μέσα από την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα της Κάσου και της Καρπάθου φάνηκε η περηφάνια και η λεβεντιά, η μεγάλη ιστορία της Καρπάθου και της Ηρωικής νήσου Κάσου.

Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Γάκης σημείωσε: «Η αναγνώριση των προσπαθειών και του έργου της κυβέρνησης για την Κάρπαθο και την Κάσο, που έγινε από τον πρόεδρο κύριο Κωνσταντινίδη, με βγάζει από την άβολη θέση να αναφερθώ αναλυτικά στις παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση, με έργα και δράσεις που συνέβαλαν στην αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική της Ηρωικής νήσου Κάσου. Και ήταν αρκετές: Το μεταφορικό ισοδύναμο, οι επισκευές του λιμανιού, η δρομολόγηση μεγάλου πλοίου, ο σχεδιασμός της λειτουργίας νέας γραμμής «Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία – Ηράκλειο», η υλοποίηση του έργου της μεταφοράς νερού στην πρωτεύουσα της Κάσου, το Φρυ. Έγιναν πολλά αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Θα μου επιτρέψετε όμως να αναφερθώ στην υλοποίηση ενός αιτήματος χρόνων, που αφορούσε στην αναγνώριση της Κάσου σαν Ηρωικό νησί. Και θέλω να αναφερθώ σε αυτό το θέμα γιατί αισθάνομαι το βάρος της τιμής αλλά και της μεγάλης ευθύνης προς τις επόμενες γενεές για την ανακήρυξη της «Ηρωικής νήσου Κάσου» από την Πολιτεία, για την αναγνώριση της υπέρτατης θυσία των Κασιωτών στον Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου