Με μια ενδιαφέρουσα μαγειρική πρόταση από τον πλούσιο κατάλογο της μεσογειακής διατροφής και δωρεάν βασική εκπαίδευση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε όσους είχαν εγκαίρως δηλώσει συμμετοχή, ολοκληρώθηκε απόψε το 3ο Συνέδριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων “Ημέρες Καλύμνου” που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «Ελιές».

Την ώρα που στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου βρίσκονταν σε εξέλιξη στρογγυλά τραπέζια και ενδιαφέρουσες ιατρικές εισηγήσεις, σε διπλανό χώρο ο μοναχός Επιφάνιος από το Άγιο Όρος “παρέδιδε” μαθήματα μαγειρικής (ροφός βραστός) με προϊόντα της Ελληνικής γης και της θάλασσας, παρουσιάζοντας το μοντέλο διατροφής των μοναχών που αποτελεί πρότυπο της μεσογειακής διατροφής. Και τούτο γιατί στηρίζεται στα αγνά υλικά, στο ελαιόλαδο, στον απλό και παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος.

Παράλληλα δεκάδες ήταν εκείνοι (επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.α.) που παρακολούθησαν το Σεμινάριο Ανανηπτών Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) από εκπαιδευτές πιστοποιημένους από την ΕΚΕ και το ERC, με ευρεία εμπειρία στη διδασκαλία του συγκεκριμένου πρακτικού σεμιναρίου.

Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για τη χρήση του απινιδιστή, μιας μικρής φορητής συσκευής που μπορεί να σώσει τη ζωή ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή, ενώ παράλληλα εξασκήθηκαν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

kalymnosola

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ