Αθλητικά

Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ, οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν τις ποινές των ποδοσφαιριστών, τις κλήσεις σε απολογία, τις αποφάσεις επί των απολογιών και την τύχη των μη διεξαχθέντων αγώνων.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι αποφάσεις επί των απολογιών, καθώς η Π.Ε. επέβαλε σημαντικές ποινές.
Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν, στον προπονητή του Δαμάγητου, Αξιώτη και τον πρόεδρο του Φοίβου, Δελαπόρτα απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε ημέρες.
Επίσης στον εκπρόσωπο του Ηρακλή Λάρδου, Κασίμη και στον προπονητή της ίδιας ομάδας, όπως και στον πρόεδρο του Απόλλωνα Καλυθιών, Σταυρή, απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε. είναι οι ακόλουθες:
Ποινές ποδοσφαιριστών
ΑΕΡΑ- Ρόδος στις 6/4/2014
Στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΡΑ, Λυριστή Θ., ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο, 2η κίτρινη κάρτα (Άρθρο 10 παρ.1α περ Ι του Π.Κ.)

Απόλλωνας Καλυθιών- Άρης Αρχαγγέλου στις 6/4/2014
Στον ποδοσφαιριστή του Άρη Αρχαγγέλου, Νικήτα Στ., ποινή μιας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκόλ (Άρθρο 10 παρ.1α περ.ΙΙΙ του Π.Κ.)

Α.Ε. Λέρου- Α.Ο Βαθύ στις 6/4/2014
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Βαθύ, Μπαϊράμη Μ., ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά λόγω στο διαιτητή (Άρθρο 10 παρ.1δ και άρθρο 10 παρ.2δ του Π.Κ.)

Αλαθιμένης- Ατρόμητος Διμυλιάς στις 6/4/2014
Στον ποδοσφαιριστή του Αλθαιμένη, Καραγιάννη Θ., ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στο διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα ( Άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι του Π.Κ.)

Νίκη Ρόδου- Δωριέας στις 6/4/2014
Στο ποδοσφαιριστή της Νίκης Ρόδου, Κωνσταντίνου Ν., ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο, 2η κίτρινη κάρτα (Άρθρο 10 παρ.1δ ,Άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι. του Π.Κ.)

Άρης 2013- Δήμητρα στις 6/4/2014
Στον ποδοσφαιριστή του Άρη 2013, Μαυριό Αν., ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο σαράντα ευρώ για υβριστική συμπεριφορά λόγω στο διαιτητή (Άρθρο 10 παρ.1δ και άρθρο 10 παρ.2δ του Π.Κ.)

Διαγόρας- ΕΝΑ στις 5/4/2014 (Εφηβικό)
Στον ποδοσφαιριστή του Διαγόρα, Κυπριώτη Αντ., ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στο διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι του Π.Κ.).

Ιππότες- Ρόδος στις 5/4/2014 (Παιδικό)
Στον ποδοσφαιριστή της Ρόδου, Κουμέντο Ι., ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά έργω σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε βιαίως ) (Άρθρο 10 παρ.1β του Π.Κ. )
Στον ποδοσφαιριστή των Ιπποτών, Γκίνο Θ., ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά έργω σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε βιαίως ) (Άρθρο 10 παρ.1β του Π.Κ.)
Στον ποδοσφαιριστή των Ιπποτών, Καρέλα Π., ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο, 2η κίτρινη κάρτα ( Άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι του Π.Κ.)
Στον ποδοσφαιριστή της Ρόδου, Στεργάκη, ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10 παρ.1α -Αρθρο 10 παρ.1θ του Π.Κ.)
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 10/5/2014 (άρθρο 29 παρ.1 του Π.Κ.)

Αποφάσεις απολογιών
Δαμάγητος- Ροδιακός στις 30/3/2014
Η Π.Ε. δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τελέσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Δαμάγητου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Αξιώτη Επ. προπονητή την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα πέντε ημέρες και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ.

Εθνικός Αρχίπολης- Ηρακλής Λάρδου στις 30/3/2014
Η Π.Ε. δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Ηρακλή Λάρδου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α., Κασίμη Χρ. εκπρόσωπο και Κοντό Εμμ. προπονητή την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα έκαστος και χρηματικό πρόστιμο 60 ευρώ, υπότροπος και 30 ευρώ, αντίστοιχα.

Απόλλωνας Καλυθιών- Φοίβος στις 29/3/2014
Η Π.Ε. δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Απόλλωνα Καλυθιών την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α., Σταυρή Μιχ. πρόεδρο την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα και χρηματικό πρόστιμο 60 ευρώ, υπότροπος.

Απόλλωνας Καλυθιών- Φοίβος στις 29/3/2014
Η Π.Ε. δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Φοίβου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α., Δελαπόρτα Β. πρόεδρο την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε ημέρες και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ, υπότροπος.

Μη διεξαχθέντες αγώνες
Ηρακλής Μαριτσών- Απόλλωνας Καλυθιών στις 16/3/2014 (Εφηβικό)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας, Ηρακλής Μαριτσών- Απόλλωνας Καλυθιών (Εφηβικό) κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Ηρακλή Μαριτσών και από την τρέχουσα βαθμολογία του Απόλλωνα Καλυθιών αφαιρούνται δύο βαθμοί .(Άρθρο 17 παρ.2 του ΚΑΠ). Επίσης σύμφωνα με το ίδιο Άρθρο από την ομάδα του Απόλλωνα Καλυθιών αφαιρούνται δύο βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα 2014-2015 και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.4 εδαφ.β. του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα.

Ιππότες- ΓΑΣ Ιάλυσος στις 6/4/2014 (Εφηβικό)
Αποχώρηση ομάδος του ΓΑΣ Ιάλυσου.
Ο διακοπείς αγώνας του Εφηβικού πρωταθλήματος λόγω αποχώρησης της ομάδας του ΓΑΣ Ιάλυσου πριν την κανονική λήξη του αγώνα κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ των Ιπποτών και από την τρέχουσα βαθμολογία του ΓΑΣ Ιάλυσου αφαιρούνται δέκα βαθμοί.(Αρθρο 21 παρ.2γ του ΚΑΠ).Επίσης σύμφωνα με το ίδιο άρθρο από την ομάδα του ΓΑΣ Ιάλυσου αφαιρούνται πέντε βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα 2014-2015,και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.2 . του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα.

Απουσία –αποχώρηση ιατρού
Σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. α και β της προκήρυξης των πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου περιόδου 2013-2014 ,επιβάλλεται στο σωματείο των Ιπποτών (Εφηβικό) χρηματικό πρόστιμο ύψους 250 ευρώ επειδή αποχώρησε ο γιατρός στον αγώνα Ιππότες- ΓΑΣ Ιάλυσο (Εφηβικό) στις 6/4/2014

Κλήση προς απολογία
Σύμφωνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων , καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε έγγραφη ή αυτοπρόσωπη απολογία μέχρι την Τετάρτη 16/04/2014 και ώρα 16:00 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Δ. τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα :
Άρης 2013- Δήμητρα στις 6/04/2014
Το σωματείο του Άρη 2013
Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από το διαιτητή . Επί Παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,,5,13,14,15, του Πειθαρχικού Κώδικα.

ΑΕΡΑ-Κλεόβουλος στις 29/3/2014
Μετά το αίτημα του σωματείου της ΑΕΡΑ η εκδίκαση της υπόθεσης για τον αγώνα ΑΕΡΑ –Κλεόβουλος στις 29-3-2014 αναβάλλεται για την Παρασκευή 11/4/2014 και ώρα 17:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ. Επίσης καλούνται για διευκρινήσεις ο διαιτητής του αγώνα κ. Μίαρης οι παρατηρητές κ.κ. Σπύρος Κόκκινος ,Νίκος Ταχραμάνης και ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Λάμπρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου