Ειδήσεις

Πάτμος: Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα της Υγείας

Από την Τρίτη 8 Απριλίου άλλο ένα πρόβλημα προστέθηκε στη μη εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάτμου.

Πήραν τον τρίτο οδηγό ασθενοφόρου στη Λέρο στα πλαίσια της διαθεσιμότητας που εκτελείται από το υπουργείο υγείας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα κοινωνικού χαρακτήρα, διότι με τους δύο οδηγούς που έμειναν, είναι αδύνατον να βγαίνουν οι βάρδιες του 24ώρου για να λειτουργήσει το Κ.Υ.Πάτμου υπέρ των πολιτών.

Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου του κ. δημάρχου και τα λεγόμενα του υπουργού στους δημάρχους της Πάτμου και της Λέρου που τον επισκέφθηκαν, δόθηκε απάντηση, ότι οι οδηγοί ασθενοφόρων της Λέρου, που ανήκει και η Πάτμος, ναι μεν θα μπουν στην διαθεσιμότητα αλλά δεν θα απολυθούν.

Απ’ ό,τι γνωρίζουμε εστάλησαν 3 ΕΚΑΒΗΤΕΣ στο Νοσοκομείο της Λέρου και κει θα παραμείνουν.

Δυστυχώς δεν είδαμε και δεν ακούσαμε να τεθεί στον υπουργό υγείας κ. Γεωργιάδη από τον δήμαρχο της Πάτμου στη συνάντηση τους, ότι μείναμε με δύο οδηγούς ασθενοφόρου, και το Πάσχα που θα έρθουν οι επισκέπτες και θα αυξηθούν οι ανάγκες, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι βάρδιες και να απαιτηθεί τουλάχιστον ένας τρίτος.

Δεν μίλησε για την δυσφήμιση που θα γίνεις τον τουρισμό σε περίπτωση ατυχήματος και δεν θα υπάρχει βάρδια.

Επίσης δεν ετέθη ότι το μοναδικό ασθενοφόρο του κέντρου υγείας είναι για πέταμα , δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί, άρα είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και τους οδηγούς.
Δυστυχώς δεν συζητήθηκαν ούτε αναδείχθηκαν τα δύο αυτά τα θέματα.

Οι οδηγοί του ασθενοφόρου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι σήμερα, ότι θα μετακινηθεί ο τρίτος οδηγός.

Από τη στιγμή όμως που προέκυψε το θέμα, με δική τους πρωτοβουλία εκπόνησαν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα όσο γίνεται επωφελές, με πολλά κενά βέβαι, διότι, σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα μπορούν να κάνουν πέντε βάρδιες την εβδομάδα ο καθένας, συνολικά δέκα βάρδιες, όταν το 24ωρο έχει τρεις βάρδιες.

Οι υπόλοιπες βάρδιες δεν μπορούν να συμπληρωθούν κι έτσι το Κέντρο Υγείας Πάτμου, θα παραμένει χωρίς ασθενοφόρο.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί το Κέντρο υγείας στις απαιτήσεις της λειτουργίας του χρειάζονται 4 οδηγοί ασθενοφόρου. Αλλά και με τον τρίτο και το φιλότιμο τους κάτι γινόταν.

Ο υπουργός δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο μικρό τουριστικό νησί μας, αλλά ο δήμαρχος μας, που τα γνωρίζει, γιατί δεν ανέφερε κάτι στον υπουργό σχετικά;

Γιατί άκουσε παθητικά τα όσα τους είπε με το γνωστό του ύφος.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το υπουργείο χρωστάει στους οδηγούς του κέντρου υγείας Πάτμου όλες τις άδειες του 2013 και 700 ρεπό μέχρι σήμερα.

Οι οδηγοί τα έχουν ξεγραμμένα.

Γιατί στο όνομα της κρίσης που έκτισαν, να τα πληρώσουν οι μισθωτοί και ο λαός;

Επίσης ένα άλλο θέμα κυκλοφορεί ότι το Κρατικό θεραπευτήριο Λέρου δεν θα του ανανεώσει την απόσπαση του μόλις λήξει και το δεύτερο τρίμηνο της απόσπασης του ιατρού παθολόγου κ. Τσουκαλά που δικαιούται θα επιστρέψει στους Λειψούς και έτσι το κέντρο υγείας θα μείνει με έναν γιατρό λιγότερο.

Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό να δώσει έναυσμα για να προκληθεί ντόμινο στο Κέντρο υγείας, να παραιτηθεί και άλλος γιατρός, επικοινωνήσαμε με τον διοικητή του Κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου και τον ρωτήσαμε αν ισχύει αυτό για τον κ.Τσουκαλά.

Μας απάντησε λοιπόν ότι από το υπουργείο ήρθε έγγραφο να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις. όλοι οι γιατροί που έχουν αποσπαστεί σε διάφορα σημεία της χώρας.

Φυσικά αυτό έχει την αρνητική του πλευρά στην περίπτωση του κ. Τσουκαλά για το νησί μας, αλλά δημιουργεί και το θετικό να επιστρέψουν στις κενές οργανικές τους θέσεις αποσπασμένοι χρόνια από το κέντρο υγείας Πάτμου, ή να αδειάσουν που μένουν και κενές και δεν μπορούν να προκηρυχθούν.

Πηγή: patmostimes.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου