Ρεπορτάζ

Διαβούλευση για την επέκταση και διεύρυνση του ΠΡΟΤΟΥΡ

Ολοκληρώθηκε (έπειτα και από παράταση που δόθηκε) η διαβούλευση για τη διεύρυνση και επέκταση του καταστατικού του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης, πιθανότατα το φθινόπωρο πριν από την έκθεση WTM του Λονδίνου.
Η διεύρυνση του καταστατικού, προκειμένου να είναι πιο ευέλικτος ο οργανισμός έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις τρέχουσες συνθήκες και ανάγκες αποτελεί προτεραιότητα του ίδιου του δημάρχου Αλέξανδρου Κολιάδη ακόμη από την εποχή που ήταν πρόεδρος του οργανισμού κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, προβλέπεται να ενταχθούν στη γενική συνέλευση το Σωματείο Εστιατόρων, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, το Καζίνο, η Νέα Μαρίνα και άλλοι φορείς. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πιο διευρυμένο σχήμα που θα αποτελείται από φορείς που έχουν άμεση συμμετοχή στην τουριστική δραστηριότητα. Υπενθυμίζεται ότι από τον ΠΡΟΤΟΥΡ είχαν αποχωρήσει πριν από το 2019 ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο φορέας είχε αποκλειστικά τη στήριξη του δήμου Ρόδου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου που στεγάζει δωρεάν τον Οργανισμό.
Στο μεταξύ, εκκρεμεί η χρηματοδότηση του Οργανισμού από το δήμο Ρόδου, προφανώς λόγω των οικονομικών δυσχερειών που υπάρχουν. Παρόλα αυτά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την λειτουργία του και την προβολή της Ρόδου. Έμφαση δίνεται στην συμμετοχή της Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ στη Διεθνή Έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, όπου ο ΠΡΟΤΟΥΡ έχει μισθώσει περίπτερο 50 τμ. Πιο δυναμική προβλέπεται να είναι όμως η παρουσία της Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ στη διεθνή έκθεση τουρισμού τον Μάρτιο του 2025 στο Βερολίνο όπου ο ΠΡΟΤΟΥΡ φιλοδοξεί να μισθώσει περίπτερο 200 τμ. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης του οργανισμού. Παράλληλα με τη συμμετοχή στις εκθέσεις, το πρόγραμμα του ΠΡΟΤΟΥΡ εστιάζει στην προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνδιαφήμιση με αεροπορικές εταιρείες, όπως είναι η Gulf Air.
O ΠΡΟΤΟΥΡ, υπήρξε ένας πρωτοποριακός οργανισμός για τα ελληνικά δεδομένα, τον οποίο προσπάθησαν να αντιγράψουν και άλλοι προορισμοί. Ενώνει τους τουριστικούς φορείς της Ρόδου με την υποστήριξη του δήμου της Ρόδου. Βασικός στόχος είναι να προβάλει και να προωθεί παγκοσμίως, τις φυσικές ομορφιές του νησιού τις ειδικές μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στη Ρόδο, τις επιλογές που υπάρχουν σε επίπεδο γαστρονομίας και διασκέδασης, τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία του τόπου και τις άριστες υπηρεσίες.
Το Rhodes Welcome είναι το επίσημο εμπορικό σήμα που έχει λανσάρει τα τελευταία χρόνια ο ΠΡΟΤΟΥΡ και η επίσημη ηλεκτρονική πύλη του προορισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου