Ειδήσεις

EU Covid Card: Ταξίδια με τρεις τρόπους-Ποια εμβόλια γίνονται αποδεκτά

Τρία έγγραφα θα μπορεί να περιλαμβάνει η “Ευρωπαϊκή Κάρτα Covid-19”, το πιστοποιητικό δηλαδή που αναμένεται να εγκρίνει η Κομισιόν για τις μετακινήσεις.

Το «EU Covid Card», όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 17 Μαρτίου. Ο λόγος που δεν θα ονομάζεται “πιστοποιητικό εμβολιασμού” είναι γιατί δεν θα δίνει μόνο αυτή την επιλογή σε κάθε ταξιδιώτη. Το ότι είναι δηλαδή εμβολιασμένος.

Θα είναι ένα ολοκληρωμένο “ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό” που θα περιλαμβάνει τρεις επιλογές για κάθε άτομο που θέλει να ταξιδέψει. Η “κάρτα” θα καθορίζει είτε αν ο ταξιδιώτης έχει εμβολιαστεί, είτε αν έχει κάνει πρόσφατο μοριακό τεστ για κορονοϊό, είτε αν έχει περάσει κορονοϊό.

Η «EU Covid Card» εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στα κράτη να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους με ασφάλεια, χωρίς να ρισκάρουν περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της παρουσίασης, του σχεδίου, η “Κάρτα” θα περιλαμβάνει τρία ψηφιακά και έντυπα έγγραφα που, όπως είπαμε και παραπάνω, τα οποία θα δείχνουν εάν ο κάτοχος έχει πάρει ένα εμβόλιο και ποιο. τα αποτελέσματα μιας δοκιμής κορανοϊού · και αν έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως εκτός απροόπτου, η ευρωπαϊκή κάρτα θα αποδέχεται και εμβολιασμό από εμβόλια που δεν έχει ακόμα εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, όπως το ρωσικό και το κινέζικο.

Αυτό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη λίστα των επιβατών που θα μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Τα παραπάνω ασφαλώς δημιουργούν αισιοδοξία στην Ελλάδα, που είναι ανάμεσα στις χώρες που υποστήριξε σθεναρά τη δημιουργία του συγκεκριμένου “πιστοποιητικού”. Η Κομισιόν μοιάζει να εξέλιξε την ιδέα ακόμα περισσότερο και τώρα το τελευταίο κρίσιμο ερώτημα είναι το πότε θα καταφέρει να την κάνει πράξη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να είναι διαθέσιμες οι “EU Covid Cards” στους πολίτες. Η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει τον τουρισμό τον Μάιο. Ασφαλώς, τότε δεν θα είναι διαθέσιμη η κάρτα, αλλά αν μέσα στον Ιούνιο δοθεί στους πολίτες, τότε ενδεχομένως να μπορέσει να δώσει ώθηση στις αφίξεις.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου