Ειδήσεις

Υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου ο Γιώργος Λεονταρίτης

Ο Γιώργος Λεονταρίτης θα είναι ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων στο συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Παρουσιάστηκε επίσημα την Δευτέρα από τον ίδιο τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Χατζημάρκο σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη.
Ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση, όντας πλέον στενός συνεργάτης του κ. Χατζημάρκου, θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στο σχηματισμό του ψηφοδελτίου στο νομό Κυκλάδων κάτι το οποίο ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού.

Σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι θα ανακοινωθεί άμεσα και παρότι δεν αποκάλυψε το όνομά του , άφησε να εννοηθεί ότι έχει καταλήξει στο πρόσωπο στο οποίο θα εμπιστευθεί για τη συγκεκριμένη θέση.

«Πιστεύουμε και οι δύο στην επόμενη μέρα»
«Ήταν ξεκάθαρο ότι η επιλογή γι αυτή τη θέση θα γινόταν για ένα πρόσωπο με δημιουργικότητα και βαθύ γνώστη της παραγωγικής διαδικασίας. Έναν ενεργό πολίτη με συμμετοχή στην κοινωνική ζωή του νησιού, έναν άνθρωπο που έχει δώσει μάχες, έχει άποψη, πρόταση μεράκι και αγάπη για τον τόπο και την πατρίδα του.

Η διαδρομή του Γιώργου Λεονταρίτη στις Κυκλάδες είναι γνωστή. Τα κίνητρά του είναι διάφανα και πιστεύουμε και οι δύο στην επόμενη μέρα. Θα υπηρετήσουμε μαζί αξίες και κοινούς στόχους με έναν τρόπο τέτοιο που θα καταστήσει περήφανους όλους όσους θα συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία», είπε ο Γ. Χατζημάρκος, παρουσιάζοντας τον υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον εν ενεργεία περιφερειακό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας (ήταν υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης του Χ. Κόκκινου) Μάρκο Δαδάο, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη. «Είναι συγκινητική η παρουσία του κ. Δαδάου. Έχω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό του και η στήριξή του αποτελεί εγγύηση στην προσπάθεια του κ. Λεονταρίτη».

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Χατζημάρκος είπε: «Το Μάιο θα αναμετρηθεί ο φόβος, η συντήρηση και η οργή απέναντι στην ελπίδα την οποία πιστεύω ότι υπηρετούμε».

«Να βγουν μπροστά οι έντιμοι και οι ικανοί»
«Ήταν μια πρόσκληση τιμητική προς το πρόσωπό μου και πολύ σημαντική για τις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο την οποία αποδέχθηκα με αίσθημα ευθύνης», είπε στο ξεκίνημά της τοποθέτησής του ο κ. Λεονταρίτης.

«Το 2010 αποφάσισα οικειοθελώς να αποσυρθώ από τα κοινά. Παρέμεινα ενεργός πολίτης. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί κοσμοϊστορικά γεγονότα στην Ελλάδα και τρομακτικές αλλαγές που έχουν επηρεάσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, το παρόν και το μέλλον μας.

Δε μπορούσα να παρακολουθώ όλες αυτές τις εξελίξεις από τον καναπέ. Οι έντιμοι και οι ικανοί πρέπει να γίνουν μπροστάρηδες για την ανατροπή της κρίσης. Πρέπει όλοι αυτοί να επανέλθουν στη δημόσια δράση και κάνω έκκληση γι αυτό. Δε μπορούμε να παραμένουμε παρατηρητές και να περιμένουμε το αόρατο χέρι που θα μας φέρει την ευημερία. Πρέπει να αγωνιστούμε 24 ώρες το 24ωρο για να πετύχουμε πολλά απ’ αυτά που μας αξίζουν», τόνισε.
«Είναι ένας άνθρωπος της εποχής»

«Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι ένας άνθρωπος της εποχής. Ζήσαμε δεκαετίες στην εποχή της κομματικοκρατίας, της ρουσφετολογίας, της φαυλότητας και των ανθρώπων που αναδείχθηκαν μέσα από κομματικούς σωλήνες.

Έχει ξεπεραστεί όμως αυτή η εποχή. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ανθρώπους με τα χαρακτηριστικά του Γιώργου Χατζημάρκου. Έναν άνθρωπο που μπορεί να «παντρέψει» την ιδιωτική πρωτοβουλία με τη δημόσια διαχείριση. Ο κόσμος θέλει αλλαγές και αυτοδημιούργητους ανθρώπους που ξεκίνησαν από χαμηλά και έφτασαν σε αξιοζήλευτο σημείο», σημείωσε ο κ. Λεονταρίτης.

«Να τελειώνουμε με τους επαγγελματίες πολιτικούς»
«Δημιουργούμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με μας. Δεν είναι ο μόνος μας στόχος η επικράτηση για να φτιάξουμε ένα ψηφοδέλτιο γεμάτο ψηφοσυλλέκτες. Θέλουμε ένα ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που θα εργάζονται νυχθημερόν για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου», υπογράμμισε για να συμπληρώσει:

«Έχουμε διάθεση και ανιδιοτέλεια. Δε σκοπεύουμε να γίνουμε επαγγελματίες πολιτικοί και το λέω κοιτώντας του Κυκλαδίτες στα μάτια. Στο κοινά ήρθαμε για να δώσουμε και όχι για βιοπορισμό. Με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια θα υπηρετήσουμε αυτό που όλοι οραματιζόμαστε.

Ένας που ασχολείται με την πολιτική δε θα πρέπει να έχει στο μυαλό του τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές. Αυτές τις γενιές που η δική του γενιά πλήγωσε και έχτισε δυσθεώρητα τοίχοι. Το χρωστάμε σε αυτά τα παιδιά. Να έρθουν κοντά μας οι έντιμοι και οι ικανοί. Να τελειώνουμε με το παρελθόν και με αυτούς που είναι επαγγελματίες πολιτικοί».

Μήνυμα ενότητας
Επίσης έστειλε μήνυμα ενότητας προς κάθε κατεύθυνση δηλώνοντας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πορευθούμε διχασμένοι. Την επόμενη μέρα των εκλογών έχουμε την πρόθεση να δώσουμε το χέρι σε όλες τις παρατάξεις για να ρίξουμε γροθιά στα προβλήματα».

Πάντως δεν απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, αλλά και σε όσους βρέθηκαν σε θέσεις «εξουσίας» και δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα στον τόπο. «Δεν αξιοποίησαν τον επίγειο παράδεισο των νησιών. Αδράνησαν. Διαχειρίστηκαν πακτωλό χρημάτων εδώ και 25 χρόνια, όμως το αποτέλεσμα είναι κατώτερο του αναμενομένου».

*Ο Γιώργος Λεονταρίτης είναι φαρμακοποιός στο επάγγελμα, ενώ και δραστηριοποιείται στην Σύρο. Έχει πολύχρονη θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στις αρχές της δεκαετίας του 90’ υπήρξε αντιδήμαρχος στον π. Δήμο Ερμούπολης. Ακολούθως έθεσε δύο φορές υποψηφιότητα δημάρχου το 1994 και το 1998. Το 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Κυκλάδων. Επίσης, είναι εν ενεργεία πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της volleyleague.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου