Το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείου Best Western Plaza έγινε η τακτική γενική συνέλευση, οι εκλογές και η κοπή της πίτας της ΕΠΣΔ.
Ο Παναγιώτης Διακοφώτης επικεφαλής του συνδυασμού Ενωτική Ποδοσφαιρική Συμμαχία Δωδεκανήσου, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, ανανέωσε για ακόμα τέσσερα χρόνια την θητεία του στην προεδρία της Ένωσης.
Από εκεί και πέρα, στο 10μελες διοικητικό συμβούλιο που αναδείχθηκε από τις εκλογές, υπάρχουν τρία νέα πρόσωπα τα οποία θα πάρουν θέσεις στις επιτροπές. Ο λόγος για τους Γιάννη Μικρόπουλο, Νεκτάριο Φωταρά και Νίκο Αγά. Τα υπόλοιπα επτά μέλη που εκλέχθηκαν ήταν και στο προηγούμενο Δ.Σ., με τον Χρυσόστομο Ψέλλα να παίρνει τις περισσότερες ψήφους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών:
Τελικά αποτέλεσμα ΕΠΣ Δωδεκανήσου
Δικαίωμα είχαν: 67 σωματεία
Ψήφισαν: 67
Έγκυρα: 67
Έλαβαν για το Δ.Σ.:
Ψέλλα Χρυσόστομος: 63
Λουιζίδης Δημοσθένης: 61
Παυλίδης Γεώργιος: 59
Στεφανάκης Θεοδόσιος: 52
Πελλός Θεοφάνης: 50
Αδαμάκης Μιχαήλ: 48
Στεργενάκης Αναστάσιος: 47
Φωταράς Νεκτάριος: 47
Μικρόπουλος Ιωάννης: 41
Αγάς Νικόλαος: 35
Αναπληρωματικά μέλη:
Κασιώτη Σοφία: 32
Κεχαγιόγλου Γεώργιος: 22
Τσουκαλάς Ευάγγελος: 18
Χατζηπαυλής Δημήτριος:16
Παπασεβαστός Ηρακλής:13
Καππάκας Γεώργιος:11
Εξελεγκτική Επιτροπή
Σημαντηράκης Ιωάννης: 45
Παλαιολόγος Μιχαήλ: 41
Γλεντής Κωνσταντίνος: 34
Αναπληρωματικά μέλη
Στεργάκης Αγαπητός: 30
Ιωαννίδης Νικόλαος: 15
Η κοπή της πίττας
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, από τον πατέρα Χρήστο που έκανε την λειτουργία.
Ακολούθησε η κλήρωση που ανέδειξε τις ομάδες που κέρδισαν από μία δωροεπιταγή η οποία αντιστοιχεί σε αθλητικό υλικό 200 ευρώ. Οι τυχεροί ήταν, από το βόρειο συγκρότημα οι ομάδες της Δόξας Καρδάμαινας και του Ανταγόρα, ενώ από την Ρόδο οι ομάδες της Α.Ε. Κατταβιάς, του Ηρακλή Μαριτσών και του Δωριέα.
Η κοπή της πίτας ολοκληρώθηκε με τον πατέρα Χρήστο να χαρίζει στον πρόεδρο της ΕΠΣΔ Παναγιώτη Διακοφώτη, αλλά και τους Δήμο Λουιζίδη και Χρυσόστομο Ψέλλα, από μία εικόνα.
Η ομιλία του Παναγιώτη Διακοφώτη
Από εκεί και πέρα, ξεκίνησαν οι εργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης και των εκλογών. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος ξεκινώντας διέψευσε τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για συμβιβασμό του με άλλη παράταξη η οποία τελικά δεν κατέβηκε στις εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν κάθισε με κανέναν στον ίδιο τραπέζι.
Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα όσα έχει κάνει η ΕΠΣΔ, αλλά και σε όσα έχει σκοπό να κάνει.
Ανέφερε ότι παρέλαβε την Ένωση χωρίς καμία ομάδα στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και τώρα βρίσκονται σε αυτή τρεις σύλλογοι και στόχος είναι, όπως είπε, να αυξηθούν κι άλλο ακόμα και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. «Στην ΕΠΣΔ επικρατεί πλέον διαφάνεια σε όλα και το μοναδικό χρέος που υπάρχει είναι 20.000 ευρώ από τις προηγούμενες διοικήσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στην συνεργασία με διάφορες ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες που έχει αναπτύξει Ένωση, εξασφαλίζοντας φθηνότερα εισιτήρια για τις ομάδες.
Στην συνέχεια μίλησε για τα έργα που έγιναν, με την δημιουργία του ενωσιακού γηπέδου «Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου» χαρακτηρίζοντάς το ως το καμάρι της Ένωσης, του γηπέδου Θεολόγου αλλά και της Καρπάθου.
Στόχος του για το άμεσο μέλλον είναι η αλλαγή του τάπητα στις εγκαταστάσεις του Κορακόνερου και στο γήπεδο Αφάντου, οι εργασίες βελτίωσης στο γηπεδάκι που βρίσκεται στο Κορακόνερο, να τοποθετηθεί τάπητας σε όλα τα χωμάτινα γήπεδα, όπως και ο ηλεκτροφωτισμός σε 14 γήπεδα.
Τέλος, αποκάλυψε ότι το 5% από τα κέρδη των παικτών σε όλες τις στοιχηματικές εταιρείες θα παρακρατούνται και θα διατεθούν στον αθλητισμό, με το 50% αυτού του ποσού να πηγαίνει για το ποδόσφαιρο.
Στην συνέχεια, ξεκίνησε η τακτική γενική συνέλευση, όπου εγκρίθηκαν ομοφώνως ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της Ένωσης.
Ακολούθησαν οι εκλογές, με τον Τάσο Τσακίρη να ορίζεται πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής και τον Γιάννη Αρνά γραμματέα, και ξεκίνησε η ψηφοφορία από τους συλλόγους.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ