Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 51χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για ζωοκτονία.
Στην περιοχή Αίους Ψίνθου σε ακίνητο ιδιοκτησίας του, στις 26 Δεκεμβρίου 2015, εισήλθαν από ανοιχτή είσοδο, ξεφεύγοντας από την προστασία του ιδιοκτήτη τους για να βοσκήσουν 4 μικρές αίγες, ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, την παρουσία των οποίων όταν αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος πήρε ένα όπλο, αγνώστων χαρακτηριστικών και κάνοντας επανειλημμένη χρήση χτύπησε και θανάτωσε, τη μία μετά την άλλη.
Ο εγκαλών, ιδιοκτήτης των ζώων, βρισκόταν στο σημείο και είδε τον δράστη, δεν μπόρεσε όμως να επέμβει πιθανότατα λόγω της επικινδυνότητας του εγχειρήματος, αφού ο τελευταίος ήταν οπλισμένος και πυροβολούσε.
Η ζημία που προκλήθηκε στον εγκαλούντα από την ανωτέρω πράξη υπολογίζεται από τον ίδιο σε περίπου 300 €, που είναι η αξία των τεσσάρων θανατωθέντων ζώων, τα οποία βρίσκονταν σε ήμερη κατάσταση, δηλαδή ήταν ζώα που ετύγχαναν φροντίδας, εποπτείας και περίθαλψης από τον ιδιοκτήτη τους, ζούσαν σε περίφρακτο ή στεγασμένο χώρο, σιτίζονταν από τον τελευταίο και δεν περιφέρονταν αδέσποτα.
Ο κατηγορούμενος αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ωστόσο όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του είναι κάτοχος όπλου και συγκεκριμένα δύο μονόκαννων κι ενός δίκαννου, το οποίο διατείνεται ότι μεταβίβασε στον εξάδελφό του. Επιπλέον αναφέρει ότι κατά το παρελθόν πήρε δάνειο για να περιφράξει το ανωτέρω ακίνητο του ώστε να απαλλαγεί από το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης από τα αιγοπρόβατα της περιοχής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ