ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομισιόν: «Eίναι εφικτή μία συμφωνία έως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βρυξέλλες

Για την εξεύ­ρε­ση αμοι­βαί­ας επω­φε­λούς λύσης για την Ελ­λά­δα και την Ευ­ρώ­πη ερ­γά­ζε­ται η Κο­μι­σιόν σύμ­φω­να με τον εκ­πρό­σω­πο της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Μαρ­γα­ρί­τη Σχοι­νά. Σύμ­φω­να με πηγές της Επι­τρο­πής «είναι εφι­κτή μία συμ­φω­νία έως το Eurogroup της 16ης Φε­βρουα­ρί­ου».

Ει­δι­κό­τε­ρα, σε ερώ­τη­ση για την επί­σκε­ψη του προ­έ­δρου της Ομά­δας Ερ­γα­σί­ας της Ευ­ρω­ο­μά­δας (Eurogroup Working Group), Τόμας Βίζερ, και του εκ­προ­σώ­που της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Ντέ­κλαν Κο­στέ­λο την Κυ­ρια­κή στην Αθήνα, ο κ. Σχοι­νάς απά­ντη­σε ότι η εν λόγω επί­σκε­ψη έγινε με σκοπό την προ­ε­τοι­μα­σία του Eurogroup της 11ης Φε­βρουα­ρί­ου.

Κλη­θείς να σχο­λιά­σει αν υπήρ­ξε πρό­ο­δος στις συ­νο­μι­λί­ες των δύο αξιω­μα­τού­χων της ΕΕ με τις ελ­λη­νι­κές Αρχές, ο εκ­πρό­σω­πος Τύπου απέ­φυ­γε να απα­ντή­σει, λέ­γο­ντας ότι σε αυτό το στά­διο η Επι­τρο­πή κα­τα­βάλ­λει κάθε δυ­να­τή προ­σπά­θεια σε τε­χνι­κό επί­πε­δο για να προ­ε­τοι­μά­σει το Eurogroup της ερ­χό­με­νης Τε­τάρ­της, ούτως ώστε να διε­ξα­χθεί «μέσα στις κα­λύ­τε­ρες δυ­να­τές συν­θή­κες».

Ο κ. Σχοι­νάς, πρό­σθε­σε ακόμη ότι η Επι­τρο­πή βρί­σκε­ται σε στενή επαφή με όλα τα εμπλε­κό­με­να μέρη της δια­πραγ­μά­τευ­σης και ερ­γά­ζε­ται εποι­κο­δο­μη­τι­κά με στόχο την εξεύ­ρε­ση μιας αμοι­βαία επω­φε­λούς λύσης για την Ελ­λά­δα και την Ευ­ρώ­πη.

Κα­τα­λή­γο­ντας, ο κ. Σχοι­νάς τό­νι­σε ότι η τε­λι­κή από­φα­ση για την Ελ­λά­δα θα λη­φθεί ομό­φω­να από τα 19 κράτη-μέλη της ευ­ρω­ζώ­νης, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας την πρό­σφα­τη δή­λω­ση του προ­έ­δρου της Επι­τρο­πής, Ζαν Κλοντ Γιούν­κερ, ότι «η Ευ­ρώ­πη θα σε­βα­στεί την Ελ­λά­δα, όσο η Ελ­λά­δα σέ­βε­ται την Ευ­ρώ­πη».

Εξάλ­λου, ανα­φο­ρι­κά με την επί­σκε­ψη Βίζερ και Κο­στέ­λο στην Αθήνα, πηγές της Επι­τρο­πής ση­μεί­ω­ναν ότι υπήρ­ξε μια μικρή πρό­ο­δος στις συ­ζη­τή­σεις. Όπως τό­νι­ζαν οι ίδιες πηγές, οι συ­ζη­τή­σεις με τις ελ­λη­νι­κές Αρχές χθες στην Αθήνα ήταν εποι­κο­δο­μη­τι­κές και η κάθε πλευ­ρά πα­ρου­σί­α­σε τις δικές της κόκ­κι­νες γραμ­μές.

Οι ίδιες πηγές εκτι­μού­σαν ότι είναι εφι­κτή μια αμοι­βαία επω­φε­λής συμ­φω­νία ως το Eurogroup της 16ης Φε­βρουα­ρί­ου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.