Αθλητικά

Νέα αναβολή αποφάσισε αυτονόητα η ΕΠΣΔ

Στην αυτονόητη απόφαση να παρατείνει τις χειμερινές διακοπές των σωματείων για διάστημα μίας επιπλέον εβδομάδας κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΔ. Με δεδομένο πως η πανδημία του covid-19 συνεχίζει να καλπάζει ξέφρενα και συνυπολογίζοντας το γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες συνεχίζουν να μετρούν περιστατικά μολύνσεων, η διοργανώτρια μετέφερε την επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων για το σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου, με την προσδοκία μέχρι τότε το νέο κύμα της πανδημίας να έχει εκτονωθεί και η κατάσταση στους κόλπους των συλλόγων να έχει ηρεμήσει.
Σημειώνεται, πως στα γήπεδα δεν θα επιστρέψουν το προσεχές σαββατοκύριακο ούτε οι ομάδες που συμμετέχουν στα τουρνουά της Επιτροπής Καλλιέργειας και Ανάπτυξης, τα οποία θα επανεκκινήσουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων κι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, στις 29 Ιανουαρίου. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε:
«Ενημερώνουμε τα Σωματεία της δύναμης μας, ότι η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου λόγω του συνεχιζόμενου επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας και προκειμένου να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση του, εισηγήθηκε στην Ε.Ε. της ΕΠΣΔ την αναβολή της επανέναρξης των Πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η Ε.Ε. της ΕΠΣΔ αποφάσισε την αναβολή της επανέναρξης των Πρωταθλημάτων και για το σαββατοκύριακο 15-16/01/2022 και μεταφορά για το Σαββατοκύριακο 22-23/01/2022.
Επιπλέον, ενημερώνουμε τα Σωματεία της δύναμης μας, που συμμετέχουν στα Τουρνουά της Επιτροπής Καλλιέργειας και Ανάπτυξης ότι λόγω του συνεχιζόμενου επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας και προκειμένου να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση του, η Ε.Ε. της ΕΠΣΔ αποφάσισε την αναβολή και την επανέναρξη των Τουρνουά στις 29.01.2022».
Υπενθυμίζεται, πως σε ό, τι αφορά στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries, τα χρονικά περιθώρια για την επανέναρξή του έχουν στενέψει και σε περίπτωση που απαιτηθεί στην πορεία και νέα αναβολή, η Ένωση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στον ορισμό εμβόλιμων αγωνιστικών.
Βάσει των προθεσμιών που έχει δώσει η ΕΠΟ και οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν αναθεωρηθεί, οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων θα πρέπει να δηλωθούν το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου, ώστε στη συνέχεια να διεκπεραιωθούν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η ΕΠΣΔ θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση των δεδομένων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου