Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει μερικώς, εκτός απροόπτου, η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Ρόδου, καθώς οι εργασίες εκτελούνται με ταχείς ρυθμούς με τη συνδρομή του Νοσοκομείου της Ρόδου και του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «δ» καταβάλλονται προσπάθειες ώστε μέσα στον επόμενο μήνα οι ασθενείς να υποβάλλονται στις χημειοθεραπείες τους στην νέα ογκολογική κλινική, ενώ το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες για την διαμόρφωση και τον εξοπλισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων.
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των καρκινοπαθών της περιοχής μας που παίρνει σάρκα και οστά έπειτα από την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου να χρηματοδοτήσει την διαμόρφωση και τον εξοπλισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων για την προετοιμασία των φαρμάκων που χορηγούνται στις χημειοθεραπείες.
Λόγω του μεγάλου αριθμού καρκινοπαθών, που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο της Ρόδου, χρησιμοποιούνται χώροι της παθολογικής κλινικής, που όμως δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να νοσήσουν ανά πάσα στιγμή, από άλλους ασθενείς που νοσηλεύονται με διάφορες ιώσεις.
Επιπλέον μέσω του Ογκολογικού Τμήματος, θα διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα αλλά και η ανωνυμία των ογκολογικών ασθενών, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει στον χώρο, όπου υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.
Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις για την λειτουργία του νέου Ογκολογικού Τμήματος έκαναν λόγο σε διάστημα έξι μηνών από τον Δεκέμβριο, εντούτοις οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου προχωρούν πολύ γρήγορα με τη συνδρομή και των εθελοντών του Συλλόγου Καρκινοπαθών.
Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή», κ. Μ. Κρητικού, οι καρκινοπαθείς της Ρόδου κάνουν τις χημειοθεραπείες τους στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου, με τον κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να νοσήσουν από διάφορες ασθένειες και με δεδομένο ότι το ανοσοποιητικό τους είναι καταβεβλημένο. «Η προσπάθεια, των γιατρών, των νοσηλευτών και των φαρμακοποιών του Νοσοκομείου της Ρόδου είναι τιτάνια, για να καλύψουν τις ανάγκες των καρκινοπαθών της περιοχής μας. Καθημερινά γίνονται χημειοθεραπείες, στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου, σε ξεχωριστούς χώρους αλλά με τον κίνδυνο να νοσήσουν οι καρκινοπαθείς ανά πάσα στιγμή από άλλους ασθενείς που νοσηλεύονται με διάφορες ιώσεις. Είμαι κάθε μέρα εκεί και βιώνω την ταλαιπωρία των ασθενών την οποία έχω βιώσει και η ίδια ως καρκινοπαθής αλλά και την υπερπροσπάθεια της ογκολόγου και των νοσηλευτών, να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες», δήλωσε στην «δ» η κ. Μαρία Κρητικού, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους ταχείς ρυθμούς των εργασιών, σημειώνοντας ότι η λειτουργία του Ογκολογικού θα ανακουφίσει σημαντικά τους καρκινοπαθείς της περιοχής μας.
Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης η Περιβαλλοντική Μελέτη του κτηρίου όπου θα στεγαστεί το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος έχει κατ΄επανάληψη τονίζει ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται αρωγός, με σχέδιο και χρηματοδότηση, στον κοινό στόχο, που είναι να αποκτήσει το Νοσοκομείο της Ρόδου την υποδομή που θα δώσει λύση σε εκατοντάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτού του είδους τις ιατρικές υπηρεσίες.

Στο πλευρό
των καρκινοπαθών
ο Σύλλογος
Ποντίων Ρόδου
Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», διοργανώνει σήμερα Τετάρτη στις 20:00 στο κινηματοθέατρο Μετροπόλ μουσικό αφιέρωμα – συναυλία στο σπουδαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, με την συμμετοχή πολλών καταξιωμένων Ροδίων καλλιτεχνών.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι κατά βούληση και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ