Ολοκληρώθηκε στην Πτολεμαΐδα το 33ο τουρνουά Χριστουγέννων κορασίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ» που διοργάνωσε η ΕΟΚ και η ΕΚΑΣΔΥΜ με την μεγάλη βοήθεια της ΔΕΗ και του Δήμου Εορδαίας. Στο τελευταίο παιχνίδι η Αφροδίτη επικράτησε με 69-63 της Ηρας και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Τα δύο κορίτσια της Δωδεκανήσου (Βασιλική Αθανασοπούλου και Βαλάντω Τσαούση) πέτυχαν από τέσσερις πόντους στην ήττα της ομάδας τους. Οι δύο αθλήτριες που εκπροσώπησαν την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου άφησαν καλές εντυπώσεις στους ομοσπονδιακούς τεχνικούς και έδειξαν ότι με σκληρή δουλειά, θα μπορέσουν να παίξουν καλό μπάσκετ.
ΗΡΑ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ 63-69
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 29-31(ημ.), 45-55, 63-69
Διαιτητές: Γλούφτσης- Σταμπουλής
ΗΡΑ (Κυρκοπούλου): Χρηστάκη 6, Μανουράκη 12(1), Μπαξεβάνου, Ευαγγελίδου 7, Χατήρα, Γιαννουλάκη 2, Παπαδάκη 4, Γκατζιώλη 8, Δροσούνη 4(1), Αθανασοπούλου 4, Τσαούση 4, Αντωνίου 12.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ (Κουβαράς): Θεοδωσουλάκη 21, Κοτσιπετσίδου 10(1), Ανδρικοπούλου 3, Τσιουρβά, Πασχαλά 11, Πετρίδου, Καρατάσιου 9, Κρανιά, Κομματά, Σαράντη 1, Χαλκιά 6, Σακελαρίδου 8.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ερατώ 6, Αφροδίτη 5, Ήρα 4, Ουρανία 3
Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων διεξήχθη η τελετή λήξης. Οι τέσσερις ομάδες παρατάχθηκαν στο παρκέ του γηπέδου, όπου διαβάστηκε χαιρετισμός του ΔΣ της ΕΟΚ για την διοργάνωση, στον οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ διαδραματίζει το σπουδαιότερο ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος και καθρεπτίζει την παραγωγική διαδικασία στην πορεία εξέλιξης και προόδου του Ελληνικού μπάσκετ με την πόλη της Πτολεμαΐδας να αποτελεί σταθμό και σημείο αναφοράς. Ο Πέτρος Καπαγέρωφ με τους συνεργάτες του οραματίστηκε και τα επόμενα χρόνια υλοποίησε το πρόγραμμα ανάπτυξης. Εμείς απλά βαδίζουμε στα βήματά του και συνεχίζουμε το έργο του», καταλήγει ο χαιρετισμός.
Στην συνέχεια έλαβαν τον λόγο ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας Ευστάθιος Κατσίδης, ο τομεάρχης επικοινωνίας της ΔΕΗ Χρήστος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Λάζαρος Σαββίδης, που αναφέρθηκαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και στην θέληση της ευρύτερης περιοχής για την ανάληψη περισσοτέρων και μεγαλυτέρων διοργανώσεων.
Το ΔΣ της ΕΟΚ απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Δήμο Εορδαίας και στην ΔΕΗ για την συμβολή τους στην διοργάνωση και στην ανάπτυξη της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης. Τις πλακέτες παρέδωσαν στους κ.κ. Κατσίδη και Παπαδόπουλο, το μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ομοσπονδίας και υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων γυναικών Γιάννης Μακρής και το μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ Αρης Γραμμενίδης. Οι εκπρόσωποι του Δήμου και της ΔΕΗ απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα στις αθλήτριες, τους προπονητές και τους αθλητικούς παράγοντες. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ