ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οπαδική βία: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Μαξιμου

Τις απο­φά­σεις της έκτα­κτης διυ­πουρ­γι­κής σύσκε­ψης με θέμα την οπαδική βία που έγινε το Σάββατο, ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σει τη Δευτέρα ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Παύλος Μαρι­νά­κης.

Στη σύσκεψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρω­θυ­πουργό, συμ­με­τεί­χαν οι αρμό­διοι υπουρ­γοί Προ­στα­σίας του Πολίτη Γιάννης Οικο­νό­μου, Δικαιο­σύ­νης Γιώργος Φλω­ρί­δης, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Αθλη­τι­σμού Γιάννης Βρού­τσης, οι υπουρ­γοί Επι­κρα­τείας Σταύρος Παπα­σταύ­ρου, Ακης Σκέρ­τσος και ο υφυ­πουρ­γός Γιάννης Μπρα­τά­κος.

Λίγες ώρες πριν την σύσκεψη , κυβερ­νη­τική πηγή ανέφερε πως «δεν πάει άλλο», μετα­φέ­ρο­ντας το κλίμα που επι­κρα­τεί στην κυβέρ­νηση σχετικά με τα αιμα­τηρά επει­σό­δια στα γήπεδα.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες, τα δύο βασικά σενάρια -με παραλλαγές- που εξε­τά­στη­καν κατά τη διάρ­κεια της έκτα­κτης σύσκε­ψης, είναι τα εξής:

1) Ανά­κληση της από­φα­σης του περα­σμέ­νου Αυγού­στου σχετικά με την παρου­σία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργα­νω­μέ­νων οπαδών. Το ζητούν οι ίδιοι οι αστυ­νο­μι­κοί, καθώς κιν­δυ­νεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περί­πτωση, η ασφά­λεια των αθλη­τι­κών διορ­γα­νώ­σεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλη­τικό νόμο για τις κάμερες και τα ονο­μα­στικά εισι­τή­ρια.

2) Διακοπή των επαγ­γελ­μα­τι­κών πρω­τα­θλη­μά­των. Ακού­γε­ται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερ­νη­τι­κές πηγές δεν δια­ψεύ­δουν τίποτα λέγο­ντας πως οι απο­φά­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού θα είναι αυστη­ρές, καθώς «δεν πάει άλλο».

Πηγή: kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.