Αθλητικά

Αλλαγές στα πανελλήνια πρωταθλήματα!

Μεγάλες αλλαγές στις προκηρύξεις των πανελλήνιων πρωταθλημάτων… Η Ε.Ο.Κ. ανακοίνωσε σοβαρές και σημαντικές αλλαγές και πλέον οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου δεν είναι δεδομένο ότι θα παίξουν με τις αντίστοιχες ομάδες της Κρήτης και των Νησιών του Αιγαίου, αφού θα γίνει κλήρωση για τον όμιλο που θα αγωνιστούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και στην Πάτρα (η οπουδήποτε αλλού). Μάλιστα στην τελική φάση θα παίξουν οκτώ ομάδες, που θα είναι οι πέντε που θα προκύψουν από τα προκριματικά, μαζί με τους πρωταθλητές Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Στην τελική φάση, δεν θα υπάρχει πλέον Final-6, αλλά οι οκτώ ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Εκεί για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας θα γίνουν χιαστί αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται το Final-6 και δεν θα παίζουν όλοι με όλους. Για τα Δωδεκάνησα είναι φανερό ότι δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, αφού οι ομάδες μας μπορούν να βρεθούν στο δρόμο τόσο των ομάδων της Πάτρας όσο και της Θεσσαλίας ή μπορεί ουσιαστικά να παίξουν και στον ίδιο όμιλο αν κληρωθούν με Κρήτη και Κυκλάδες. Αναλυτικά όσα αναφέρει η νέα προκήρυξη (στο πιο σημαντικό κομμάτι) που ανακοίνωσε η Ε.Ο.Κ.:
1)Στην 2η φάση που διοργανώνει η Ε.Ο.Κ. δικαιούνται να πάρουν μέρος οι πρωταθλητές των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών (1η φάση), χωρισμένοι σε 4 ομίλους και 1 όμιλο με τους δευτεραθλητές της Ε.Σ.Κ.Α., Ε.ΚΑ.Σ.Θ., Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. ως εξής:
Α)ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ΕΚΑΣΧ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΕΚΑΣΔΥΜ
Β)ΕΣΚΑΘ, ΕΣΚΑΒΔΕ, ΕΣΚΑΣΕ, 1 ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γ)ΕΣΚΑΗ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ΕΣΚΑΚ, 1 ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δ)ΕΣΚΚ, ΕΚΑΣΚ, 2 ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Ε)2ος ΕΣΚΑ, 2ος ΕΚΑΣΘ, 2ος ΕΣΚΑΝΑ
Σημείωση: Στον Β’, Γ’ και Δ’ Όμιλο θα μπουν οι πρωταθλητές των, Τ.Ε. Δωδεκανήσου, Τ.Ε. Χίου, Τ.Ε. Λέσβου και Τ.Ε. Σάμου με κλήρωση

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου