Ειδήσεις

Κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει ότι δέχεται κυβερνοεπίθεση. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος είναι η κύρια Αρχή της ΕΕ για την αξιολόγηση προϊόντων όπως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, αναφέρει ότι έχει στοχευθεί από επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Ο οργανισμός είναι υπεύθυνος για την έγκριση της χρήσης εμβολίων COVID-19 σε ολόκληρη την ΕΕ και έχει πρόσβαση σε δεδομένα ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που δημιουργούνται από τις δοκιμές των φαρμακευτικών ερευνητών.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η κυβερνοεπίθεση ήταν επιτυχής, ούτε εάν θα έχει αντίκτυπο στον οργανισμό που εγκρίνει θεραπείες κορονοϊού.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ

Σε μία σύντομη ανακοίνωση, ο ΕΜΑ αναφέρει: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η υπηρεσία αμέσως ξεκίνησε πλήρη διερεύνηση, σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και άλλους εμπλεκόμενους. Ο ΕΜΑ δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες έγκαιρα», σημειώνει. Εκπρόσωπος του Οργανισμού ανέφερε ότι οι υπηρεσίες είναι ακόμη λειτουργικές. Άγνωστο παραμένει πότε έγινε η επίθεση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου