Ειδήσεις

«Έρχεται» διασύνδεση 600.000 ταμειακών και POS με την ΑΑΔΕ

Τη διασύνδεση περίπου 600.000 ταμειακών μηχανών και τερματικών POS με τις φορολογικές και ελεγκτικές αρχές έθεσε ως στόχο ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης παρουσιάζοντας πέντε διαφορετικά παραδείγματα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα συνεδρίου του Economist, ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της διαφάνειας και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την αντικατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ταμειακών μηχανών με νέες, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες με το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ και θα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις αποδείξεις, τις οποίες κόβουν οι επιχειρήσεις.

Σήμερα για όσες επιχειρήσεις έχουν διασυνδεθεί με το taxis η εφορία γνωρίζει πότε πραγματοποιήθηκε μία συναλλαγή. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι πώς έγινε η συναλλαγή. Δεν γνωρίζει όμως εάν η πληρωμή διενεργήθηκε με μετρητά ή ηλεκτρονικά με τη χρήση κάρτας. H διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με το ηλεκτρονικό σύστημα POS θα δώσει στη φορολογική διοίκηση και τη σημαντική αυτή πληροφορία.

Ο  διαγωνισμός για τη δημιουργία των λογισμικών αναμένεται να γίνει το 2021, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το πότε θα γίνει υποχρεωτική η διασύνδεση για όλες τις επιχειρήσεις.

Πηγή: moneyreview.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου