Αθλητικά

Άκαιρα και ανώφελα τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Σενάρια επί σεναρίων διακινούνται τις τελευταίες μέρες για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστούν- αν συνεχιστούν- οι τοπικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μετά την άρση του lockdown, με την παραφιλολογία να γίνεται ακόμα πιο έντονη μετά την προχθεσινή απόφαση ο ερασιτεχνικός αθλητισμός να παραμείνει στον «πάγο» τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.
Έστω κι αν η ΕΠΣΔ δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, οι παράγοντές της υπογραμμίζουν ξανά πως κάθε συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα είναι άκαιρη και ανώφελη, αφ’ ενός επειδή ουδείς γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει το «απαγορευτικό», αφ’ ετέρου δε διότι το πλαίσιο της επιστροφής θα το διαμορφώσει η ΕΠΟ, μετά από συνεννόηση με τους φορείς της πολιτείας.
Η ίδια η Ένωση, όπως και κάθε άλλη Ένωση της χώρας, δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει ανεξάρτητα από την προϊστάμενη αρχή της κι από τη στιγμή που από την πλευρά της τελευταίας δεν υπάρχει καν κάποια ένδειξη των ενδεχόμενων προθέσεών της, η ΕΠΣΔ δεν έχει άλλη επιλογή από το να τηρεί στάση αναμονής και να έχει ως πρώτο μέλημά της τη διασφάλιση της ετοιμότητάς της να υποστηρίξει την επανέναρξη των τοπικών διοργανώσεων στις αρχές Φεβρουαρίου στη βάση των φετινών προκηρύξεων, πάντα με την προϋπόθεση πως τα γήπεδα θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου και θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες προπονήσεων για να επανέλθουν οι ομάδες.
Εξυπακούεται πως η αγωνία των σωματείων, των ποδοσφαιριστών και των προπονητών για τις δυνατότητές τους να διαχειριστούν την όποια νέα κατάσταση συναντήσουν είναι απόλυτα δικαιολογημένη, όπως δικαιολογημένη είναι και η αναζήτηση απαντήσεων σε συνθήκες απόλυτης αβεβαιότητας, όμως όπως επαναλαμβάνουν οι άνθρωποι της Ένωσης, στην πραγματικότητα απαντήσεις δεν υπάρχουν και οι πάντες θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, περιμένοντας τα νεότερα.
Προς το παρόν, προτεραιότητα για τη διοργανώτρια είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του ενωσιακού γηπέδου στο Κορακόνερο, οι οποίες θα συνεχιστούν μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, ενώ οι παράγοντες της ΕΠΣΔ δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως ουκ ολίγα σωματεία αξιοποιούν το διάστημα του lockdown για να βελτιώσουν τις δικές τους γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου