Πολιτιστικά

H Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου στον Αρχάγγελο

Στα πλαίσια των φωτογραφικών εξορμήσεων της Λέσχης Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου “CRoP” βρεθήκαμε με την ομάδα μας αυτή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 στον πανέμορφο Αρχάγγελο, παραμονή της γιορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη του χωριού, του οποίου η εκκλησία δεσπόζει στο κέντρο του με το πανέμορφο καμπαναριό που χρονολογείται από το 1845.

Την ομάδα μας υποδέχτηκε η φιλόξενη Χρύσα Σαρρή, φίλη της Λέσχης μας, η οποία πολύ ευγενικά ανέλαβε να μας ξεναγήσει. Κινηθήκαμε στον παραδοσιακό οικισμό με τα στενά δρομάκια, τα πολύχρωμα σπίτια και είχαμε την τύχη και την χαρά να μας προσκαλέσουν στα πανέμορφα σπίτια τους ευγενικές Αρχαγγελίτισσες, για να φωτογραφίσουμε τον αυθεντικό διάκοσμο των σπιτιών τους και να μας μιλήσουν για τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους. Λάβαμε πολλή αγάπη και τα χαμόγελα στα πρόσωπα τους μας έκαναν να νιώθουμε πολύ άνετα, σαν να ήταν οι δικές μας μαμάδες ή γιαγιάδες.

Ευχαριστούμε τον πατέρα Γεώργιο Τσουρδιού για την ξενάγηση στο ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, νιώθουμε τυχεροί που είδαμε από κοντά τις ετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή του χωριού. Ευχαριστούμε τον Γαβριήλ Βασιλειάδη που προθυμοποιήθηκε να μας δείξει το δικό του σπίτι και τις υπέροχες κυρίες Χαριτωμένη, Στάσα Σταυρούλη, Μαρία Πασσά Τσακίρη, Χρυσαφίνα Ψαρά και Ζανέττα Βασιλειάδη για την τιμή που μας έκαναν να μας δεχτούν στα όμορφα παραδοσιακά σπίτια τους, ιδιαίτερη μνεία στην κ. Ζανέττα η οποία μας κέρασε την παραδοσιακή κουλουρία και άλλα εδέσματα στο πλαίσιο του εθίμου που τηρούν στον Αρχάγγελο πριν την τέλεση του γάμου.

Μετά την φωτογραφική περιπλάνησή μας στον παλιό οικισμό, καθίσαμε για λίγη ξεκούραση στο ξεχωριστό παραδοσιακό καφενείο “Του χρόνου οι δραπέτες” που έχει ηλικία 130 ετών και παίζει πράγματι ζωτικό ρόλο στην εκεί τοπική κοινότητα. Φύγαμε από τον Αρχάγγελο με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ωραία φιλοξενία. Οι εξορμήσεις μας συνεχίζονται. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ενός λευκώματος, στο οποίο θα καταγραφεί όλο το φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις της Λέσχης Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου (C.Ro.P.) σε όλα τα χωριά της Ρόδου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα μας στο facebook “C.Ro.P Creative Rodos Photographers” (https://www.facebook.com/cropgr)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου