Οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας αποδίδονται στον Σ. Σ. του Φ. 46 ετών, κάτοικο Εμπωνας, δράστη ιδιαζόντως ειδεχθούς εγκλήματος με θύμα τον Ι. Μ. του Β. 43 ετών, έγγαμο, κάτοικο Κρητηνίας.
Ο δράστης, που λειτουργεί καντίνα στα Σιάννα, διατείνεται ότι πυροβόλησε τρεις φορές τον 43χρονο, που λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) σε ακίνητο, που μισθώνει από τον Δήμο Ρόδου, όταν ο τελευταίος δεν του έδωσε ηρωίνη σε προσυμφωνημένη συνδιαλλαγή σε αγροτικό δρόμο μεταξύ Σιαννών και Κρητηνίας, όπου είχαν ραντεβού το απόγευμα της Τετάρτης.
Εχει ομολογήσει την πράξη του νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο προανάκρισης που ξεκίνησε, όταν η σύζυγος του θύματος δήλωσε την εξαφάνισή του από το βράδυ της Τετάρτης και ταυτόχρονα ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι επρόκειτο να συναντηθεί με τον 46χρονο για να λύσουν τις μεταξύ τους οικονομικές διαφορές.
Πιο συγκεκριμένα θύμα και θύτης έκλεισαν ραντεβού για την 17.00 ώρα της Τετάρτης και το θύμα ενημέρωσε σχετικά την σύζυγό του.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε απόμερη αγροτική περιοχή και το θύμα επέβαινε σε όχημα χρώματος πράσινου.
Εκεί, όπως κατέθεσε εξεταζόμενος ο δράστης, ο 43χρονος επρόκειτο να του πωλήσει ηρωίνη και αρνήθηκε να το κάνει λόγω της μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς και για τον πρόσθετο λόγο ότι ζητούσε να του καταβάλει πρώτα τα χρήματα της αξίας των ναρκωτικών.
Ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα το θύμα από την πλευρά του οδηγού μια φορά και ακολούθως ακόμη δύο φορές από την αριστερή πλευρά.
Εγκατέλειψε το σημείο και πέταξε τα φυσίγγια σε άλλο σημείο, ενώ έκρυψε το όπλο σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος.
Προανακρινόμενος, αφού προσήχθη για να παράσχει πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση, «έσπασε» και ενημέρωσε τους αστυνομικούς τόσο για το σημείο που άφησε τον νεκρό όσο και για τα σημεία που πέταξε τα φυσίγγια και το όπλο. Υπέδειξε άλλο σημείο στο οποίο πέταξε εξάλλου δύο κινητά τηλέφωνα του θύματος τα οποία είχε πάρει και είχε σπάσει.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Σήμανσης αλλά και από τον ιατροδικαστή δεν βρέθηκε ηρωίνη, ούτε στον τόπο του εγκλήματος ούτε στην κατοχή του δράστη.
Σε έρευνα που έγινε με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στην οικία του δράστη δεν βρέθηκαν ναρκωτικά.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κυνηγετικά όπλα, χωρίς άδεια κατοχής, μια πτυσσόμενη ράβδος (γκλόπ), δύο αστεράκια (τύπου νίτζα), ένα τσεκούρι με ξύλινη λαβή μήκους 41 εκατοστών, μια ξύλινη χειρολαβή με ενσωματωμένη σ’ αυτή μεταλλική λάμα μήκους 20 εκατοστών και 43 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαφόρων διαμετρημάτων Από όμοια έρευνα στην οικία του θύματος βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, μια ζυγαριά και χάπια. Ως συνήγοροι υπεράσπισης του 46χρονου θα παραστούν οι δικηγόροι Φώτης Χατζηδιάκος και Δήμος Μουτάφης.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας κάνναβης. Πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2010 το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ σε έναν 34χρονο, ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ σε έναν 42χρονο, συγκατηγορούμενούς του και ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον ίδιο.
Οι τρεις κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν σε υπόθεση διακίνησης 7.610,5 γραμμαρίων κάνναβης αλβανικής προελεύσεως στον Έμπωνα.
Τις απογευματινές ώρες της 31ης Μαρτίου 2009 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον πρώτο δράστη στο Kέντρο Yγείας Έμπωνας, να κινείται με το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό του.
Aκολούθησε καταδίωξη σε αγροτική οδό, κατά την οποία απέρριψε από το αυτοκίνητό του μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 42 γραμμαρίων περίπου.
Eν συνεχεία ακινητοποιήθηκε και οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτεμάχιο στην περιοχή Γλυφάδα της Έμπωνας όπου και τους παρέδωσε ένα πλαστικό δοχείο το οποίο είχε αποκρύψει, το οποίο περιείχε επτά αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 6.047 γραμμ. περίπου.
Ο δεύτερος δράστης εντοπίστηκε στην οικία του, όπου μετά από έρευνα, ανευρέθηκαν μια πλαστική συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους 9,7 γραμμαρίων περίπου, μία πλαστική συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους 98 γραμμαρίων περίπου, μια χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 36 γραμμαρίων περίπου και τρία γυάλινα βάζα με δώδεκα ανισοβαρείς αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 616,1 γραμμαρίων.
Eν συνεχεία ανευρέθη στην οικία του, στην περιοχή Γλυφάδα Έμπωνας, ο τρίτος δράστης. Σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανευρέθησαν μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους 31 γραμμαρίων περίπου και μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με όμοιο περιεχόμενο, μικτού βάρους 2,7 γραμμαρίων περίπου. Παρέδωσε εξάλλου στους αστυνομικούς μια πλαστική συσκευασία με όμοιο περιεχόμενο, μικτού βάρους 728 γραμμαρίων περίπου, την οποία είχε αποκρύψει έξω από την οικία του.
Εν πάση περιπτώσει από την εξέταση των τριών πρώτων φέρεται να έχει προκύψει ότι ο τρίτος είχε μεταβεί κατόπιν συνεννόησης με τους υπόλοιπους στην Αθήνα όπου και αγόρασε ποσότητα 9 κιλών περίπου κάνναβης την οποία και απέστειλε στη Ρόδο με μεταφορική εταιρεία.
Αφού η ποσότητα παραλήφθηκε μετά τη μεταφορά της στο νησί με πλοίο την παρέδωσε στον πρώτο ο οποίος και τη διαμοίρασε στους υπόλοιπους δίνοντας τους από ένα κιλό περίπου.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ