Τοπικές Ειδήσεις

Αθώοι 3 Κινέζοι κατηγορούμενοι για απόπειρα εξακολουθητικής εκβίασης και συμμορία

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 3 Κινέζοι, που εφέροντο να ενώθηκαν σε ομάδα με ακόμη 4, για να αναγκάζουν χειρομαλάκτες, εργαζόμενους σε παραλίες τους νησιού, να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά της τάξεως των 100 – 150 ευρώ εβδομαδιαίως, προκειμένου να τους επιτρέπουν να ασκούν το επάγγελμα!!
Το πρωτόδικο δικαστήριο τούς έχει καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους αθώους τετελεσμένης εκβίασης και ένοχους απόπειρας εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και συμμορίας.
Για τις δύο απόπειρες δύο εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία ενώ οι λοιποί ομοφώνως.
Το δικαστήριο παραπέρα δεν τους αναγνώρισε ελαφρυντικά ενώ διέταξε την απέλασή τους και την απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα για 11 έτη μετά την έκτιση της ποινής τους.
Χθες σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν αθώοι.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ Μαρία Κρικοπούλου και Γιάννης Παγώνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου