Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η δίκη επιτελούς των οικονομικών του πρώην Δήμου Πεταλούδων

Για την 3η Νοεμβρίου 2020 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος τον κ. Ι. Σκαμπίλη, μέλος της Επιτροπής Απογραφής και Παράδοσης στο Δήμο Ρόδου των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του πρώην Δήμου Πεταλούδων και ενός πρώην ταμία, αυτού που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή.
Αθώοι έχουν κριθεί στην ίδια υπόθεση ο πρώην αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Ν. Τσουκαλάς και ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μ. Παϊτάκης.
Κατηγορήθηκαν για το ό,τι κατά το χρονικό διάστημα από 30 Απριλίου 2013 έως 10 Νοεμβρίου 2014 δεν υπέβαλαν στην υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα οικονομικά στοιχεία, που τους ζητήθηκαν με αποτέλεσμα να παρακωλύσουν κατασταλτικό έλεγχο και καταλογισμό ελλειμμάτων στους δημοσίους υπολόγους, με σκοπό να βλάψουν το Δημόσιο.
Φέρονται συγκεκριμένα να τους είχαν ζητηθεί εγγράφως 4 φορές στο ως άνω διάστημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο αντίγραφα απολογισμού ή ισολογισμού του πρώην Δήμου Πεταλούδων, συνοδευόμενα από τις σχετικές εκθέσεις τους και πράξεις των αρμοδίων οργάνων, έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, τα χρηματικά εντάλματα και τα γραμμάτια είσπραξης και η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής κατά το ελεγχόμενο χρονικό διάστημα να μην το έπραξαν.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Τάσος Διάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου