Ειδήσεις

Ακάρ: Υπάρχει κλιμάκωση των προκλητικών πρωτοβουλιών στο Αιγαίο

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους διάλογο χωρίς προϋποθέσεις» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την ανατoλική Μεσόγειο έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του, Λορένζο Γκουερίνι, στη Ρώμη.

«Παρά τη θετική και δίκαιή προσέγγιση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει κλιμάκωση των προκλητικών πρωτοβουλιών», φέρεται να δήλωσε στον Ιταλό ομόλογό του ο Χουλουσί Ακάρ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους διάλογο χωρίς προϋποθέσεις»

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις στρατιωτικές αντιπροσωπείες που συναντήθηκαν πάλι σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για τη συζήτηση ενός μηχανισμού αποφυγής σύρραξης. «Και σήμερα πραγματοποιείται μία καινούρια συνάντηση. Διεξάγεται αυτή την ώρα. Εμείς καταρχήν και καταρχάς υποστηρίξαμε αυτόν τον μηχανισμό που θα αποτρέψει τυχόν ατυχήματα ή επεισόδιαΕίμαστε υπέρ του να καθοριστούν όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή ατυχημάτων και επεισοδίων. Είμαστε αισιόδοξοι. Υποστηρίζουμε και υποστηρίξαμε αυτές τις συνομιλίες και οι αντιπροσωπείες μας συνεχίζουν αδιάκοπα να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών έφτασαν σε συμφωνία να ξεκινήσουν.

«Εμείς δεν αποφεύγουμε το διάλογο και είμαστε πάντα έτοιμοι για διάλογο. Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, οι υπουργοί Εξωτερικών έφτασαν σε συμφωνία στο θέμα των διερευνητικών επαφών. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας συζήτησαν για το θέμα και αποφάσισαν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές».

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα της Τουρκίας για διάλογο κάθε είδους, αλλά χωρίς προϋποθέσεις. «Εμείς είμαστε πάντα και παντού έτοιμοι για διάλογο. Χωρίς προϋποθέσεις και για κάθε είδους διάλογο. Έχουμε δίκιο, επομένως προκειμένου να εξηγήσουμε την κάθε υπόθεσή μας, είμαστε υπέρ του διαλόγου».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του, ενώ κατά τις επαφές τους εξέτασαν τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και τα θέματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια. Όπως είπε με την Ιταλία «πρέπει να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της αμυντικής βιομηχανίας. Μπορώ να πω ότι τις επόμενες μέρες θα αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας σε αυτό το θέμα».

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου