Ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμφθηκε η Ι. Κ. Ι. του Μ., 55 ετών, η οποία κατάγεται από την Κάρπαθο και διαµένει στη Ρόδο, που φέρεται να τραυµάτισε σοβαρά µε σουγιά τον δηµοτικό σύµβουλο Ρόδου κ. Δηµ. Καρατζιά µετά το πέρας των εκδηλώσεων εορτασµού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 2013.
Η 55χρονη, που κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης βαριάς σκοπούµενης σωµατικής βλάβης, εξύβριση, παράνοµη οπλοφορία και οπλοχρησία, είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα, της εμφάνισής της κάθε 1η, 10η και 20ή μέρα εκάστου μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και της παραμονής της στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 7ης και 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, από ώρα 10.00 έως 14.00.
Η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα της αποδίδονται και είχε ζητήσει απολογούμενη να διενεργηθεί εξέταση DNA στο σουγιά, που βρέθηκε στην κατοχή της, για να αποδειχτεί ότι δεν φέρει γενετικό υλικό του κ. Καρατζιά. Το αίτημά της είχε απορριφθεί.
Υποστήριξε ότι ήλθε απλώς σε αντιπαράθεση με τον κ. Καρατζιά διότι την εξύβρισε σκαιότατα, της έσκισε την μπλούζα και την χτύπησε στο πρόσωπο ενώ έχει υποβάλει σε βάρος του μήνυση.

Η 55χρονη δεν κατονόμασε και δεν υπέδειξε το πρόσωπο, που όπως ισχυρίζεται, χτύπησε τον κ. Καρατζιά.
Την 25η Μαρτίου 2013 και περί ώραν 12.00 στην οδό 7ης Μαρτίου, η κατηγορούµενη, αφού εξύβρισε τον κ. Καρατζιά, τον ακολούθησε και τον χτύπησε µε κλοτσιά στο γόνατο. Όπως κατέθεσε ο κ. Καρατζιάς, ενώ κινήθηκε για να αποχωρήσει, η κατηγορούµενη τον χτύπησε στην πλάτη µε ένα σουγιά, προκαλώντας του θλαστικό τραύµα µήκους 50 cm περίπου.
Ο κ. Καρατζιάς µεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ρόδου για παροχή πρώτων βοηθειών από τον πρώην δήµαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά χωρίς να διατρέχει όµως κίνδυνο η ζωή του.
Η κατηγορούµενη συνελήφθη από αστυνοµικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, περί ώρα 12:45 της 25ης Μαρτίου 2013 στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, ενώ σε τσάντα που κρατούσε βρέθηκε ένας σουγιάς µε µήκος λάµας 4 cm, ο οποίος και κατασχέθηκε.
Εξεταζόµενος ο κ. Καρατζιάς κατέθεσε ότι την ώρα που αναχωρούσε από την τελετή, που πραγµατοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, µετά το πέρας της παρελάσεως και µιλούσε µε εργαζόµενους του Δήµου Ρόδου, εµφανίστηκε µπροστά του η κατηγορούµενη, την οποία δεν εγνώριζε και άρχισε να τον εξυβρίζει. Πιο συγκεκριµένα τον αποκάλεσε «κλέφτη του Μνηµονίου».
Ο κ. Καρατζιάς κατέθεσε ότι της ζήτησε το λόγο αλλά εκείνη συνέχισε τις ύβρεις. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Δικαστικό Μέγαρο για να παραλάβει το αυτοκίνητό του που ήταν σταθµευµένο εκεί. Αντιλήφθηκε ωστόσο ξαφνικά ότι τον ακολουθούσε η 55χρονη και χωρίς αφορµή, απρόκλητα, τον χτύπησε µε το πόδι της στο γόνατο δύο φορές. Στο σηµείο εµφανίστηκαν ακόµη δύο άτοµα και όπως κατέθεσε ο κ. Καρατζιάς, τους παρακάλεσε να αποµακρυνθούν. Ενώ, όπως είπε, προσπαθούσε να συνοµιλήσει µε τα δύο άτοµα, που τον είχαν πλησιάσει, η 55χρονη επιχείρησε να τον κτυπήσει στην κοιλιά µε το χέρι. Την απέφυγε, κάνοντας ένα βήµα πίσω. Γυρνώντας αντιλήφθηκε ότι είχε σηκώσει το χέρι της και του επιτέθηκε µε αιχµηρό αντικείµενο στην πλάτη, προκαλώντας του τραύµα από το ύψος του λαιµού έως το κάτω µέρος της µέσης. Προχωρώντας λίγο παραπέρα, στη καφετέρια µε την επωνυµία «People and people», αντιλήφθηκε ότι είχαν σχιστεί τα ρούχα του. Ενηµέρωσε αµέσως την αστυνοµία δίνοντας σαφέστατη περιγραφή των χαρακτηριστικών της κατηγορούµενης και εν συνεχεία µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο.
Τον κ. Καρατζιά εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Φ. Χατζηδιάκος και Στ. Κιουρτζής και την κατηγορούμενη οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Ρωμαίος και Στ. Αλεξανδρής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ