ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προετοιμασίες για τη μεταφορά στη Ρόδο της Εκθεσης του Λούβρου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
π-δ

Συνά­ντηση εργα­σίας με αντι­κεί­μενο την  προ­ε­τοι­μα­σία και οργά­νωση της μετα­φο­ράς από το Μουσείο του Λούβρου στη Ρόδο της έκθεσης «Ρόδος, ένα ελλη­νικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή. Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους Αρχα­ΐ­κούς Χρόνους»  είχε το μεση­μέρι της Τετάρ­της στο γραφείο του ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζη­διάκο, παρό­ντων του Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη και προ­έ­δρου της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής κ. Φιλή­μονα Ζαν­νε­τίδη και του Αντι­δη­μάρ­χου Πολι­τι­σμού κ.Τέρη Χατζη­ιω­άν­νου.

Η μετα­φορά της έκθεσης του Λούβρου στη Ρόδο, με προφανή  τα ευερ­γε­τή­ματα που συνε­πά­γε­ται για το νησί  η συνερ­γα­σία και η  δια­σύν­δεσή του με ένα από τα μεγα­λύ­τερα μουσεία του κόσμου, απο­τε­λεί μεγάλο στόχο που ο Περι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος έθεσε από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά την εκλογή του, οπότε είχε συνα­ντη­θεί με Γάλλους δημο­σιο­γρά­φους και εκπρο­σώ­πους του μου­σείου.

Η έκθεση που περι­λαμ­βά­νει εκθέ­ματα που αφορούν τη Ρόδο από τα μεγα­λύ­τερα μουσεία του κόσμου, όπως είναι το Βρε­τα­νικό Μουσείο,  ανοίγει τις πύλες της στο Λούβρο στις 13 Νοεμ­βρίου και μέχρι τα μέσα Φεβρουα­ρίου. Αμέσως μετά προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται η μετα­φορά της στη Ρόδο και για όλη τη διάρ­κεια της θερινής περιό­δου.

Στη συνά­ντηση εργα­σίας της Τετάρ­της  απο­φα­σί­στηκε η στενή συνερ­γα­σία Περι­φέ­ρειας και Δήμου Ρόδου για την οργά­νωση της μετα­φο­ράς της έκθεσης, αλλά και για την μέγιστη δυνατή αξιο­ποί­ηση και  προβολή του γεγο­νό­τος διεθνώς. Άλλωστε, οι επαφές και οι συνεν­νο­ή­σεις με το Υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού και τους υπευ­θύ­νους του Λούβρου έχουν ήδη προ­χω­ρή­σει σε μεγάλο βαθμό.

Υπο­γραμ­μί­ζε­ται ότι ο Περι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος έχει θέσει ως βασικό άξονα της πολι­τι­κής του την ευθεία δια­σύν­δεση του Πολι­τι­σμού με τον Του­ρι­σμό, ως τομείς άρρηκτα συν­δε­δε­μέ­νους μεταξύ τους και η μετα­φορά στη Ρόδο της έκθεσης του Λούβρου θα συμ­βά­λει τα μέγιστα στην περαι­τέρω του­ρι­στική προβολή της Ρόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη προ­γραμ­μα­τί­σει, η επίσημη ανα­κοί­νωση της μετα­φο­ράς της έκθεσης στη Ρόδο, να γίνει στις 3 Νοεμ­βρίου στην Έκθεση Του­ρι­σμού WTM  στο Λονδίνο, σε συνέ­ντευξη Τύπου που θα δώσουν ο Περι­φε­ρειάρ­χης, ο Δήμαρ­χος και οι εκπρό­σω­ποι του Μου­σείου του Λούβρου, προσ­δί­δο­ντας άμεσα διεθνή εμβέ­λεια και  προβολή στο μεγάλο πολι­τι­στικό γεγονός της Ρόδου.

Άλλα θέματα

Στη συνά­ντηση εργα­σίας, Περι­φε­ρειάρ­χης και Δήμαρ­χος συζή­τη­σαν ακόμη θέματα όπως η φθί­νουσα πορεία της κρουα­ζιέ­ρας και η διά­βρωση των ακτών της Ρόδου, που έχει προ­χω­ρή­σει σε ανη­συ­χη­τικά μεγάλο βαθμό. Απο­φα­σί­στηκε να υπάρ­ξουν προ­σε­χώς δρα­στι­κές παρεμ­βά­σεις και για τα δύο αυτά ζητή­ματα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.