ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελεύθερος χωρίς όρους ο πρώην σύζυγος της Ιεροβασίλη που δολοφονήθηκε από τον γιό της

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Ιεροβασίλη σπίτι 2
Μέγεθος γραμμάτων

Ακόμη μια πτυχή της στυ­γε­ρής δο­λο­φο­νί­ας της 61χρο­νης Ευαγ­γε­λί­ας (Αν­τζε­λας) Ιε­ρο­βα­σί­λη του Γε­ωρ­γί­ου, το βράδυ της 20ής Ιου­νί­ου 2012, με δρά­στη τον 26χρονο γιό της Νι­κό­λαο Μπα­τζα­κά­κη, απα­σχό­λη­σε χθες την τα­κτι­κή Ανα­κρί­τρια Ρόδου.

Κα­τη­γο­ρού­με­νος για από­πει­ρα εκ­βί­α­σης της δο­λο­φο­νη­θεί­σης, σε χρόνο πολύ πριν το έγκλη­μα βρέ­θη­κε ο πρώην σύ­ζυ­γός της Γιάν­νης Μπα­τζα­κά­κης,  51 ετών, το άτομο εκεί­νο, που με την αλ­λο­δα­πή σύ­ντρο­φό του, κα­τήγ­γει­λε στις αρχές ότι δο­λο­φό­νος ήταν ο γιός του!

Ο 51χρο­νος με ομό­φω­νη από­φα­ση της τα­κτι­κής Ανα­κρί­τριας Ρόδου και της Ει­σαγ­γε­λέ­ως Υπη­ρε­σί­ας αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος χωρίς όρους.

Ο Γιάν­νης Μπα­τζα­κά­κης, ο οποί­ος ήταν πα­ντρε­μέ­νος για 25 χρό­νια με την άτυχη γυ­ναί­κα, ήταν συ­γκε­κρι­μέ­να το άτομο που κα­τήγ­γει­λε στην αστυ­νο­μία την δο­λο­φο­νία της πρώην συ­ζύ­γου του, από τα χέρια του ίδιου τους του παι­διού.

Όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», όταν ο 26χρο­νος γιός του νο­ση­λευό­ταν στο Βε­νι­ζέ­λειο στην Κρήτη, είχε εκ­μυ­στη­ρευ­τεί στην αλ­λο­δα­πή σύ­ζυ­γό του, αφού εκεί­νη τον πε­ριέ­θαλ­πε καθ’ όλη τη διάρ­κεια της νο­ση­λεί­ας του, ότι ήταν ο φο­νιάς.

Ο κ. Μπα­τζα­κά­κης είχε τεθεί εξάλ­λου στο στό­χα­στρο των αρχών ως ένας από τους κύ­ριους υπό­πτους στην υπό­θε­ση διότι σε ανύ­πο­πτο χρόνο η πρώην σύ­ζυ­γός του είχε κα­ταγ­γεί­λει ότι είχε απο­πει­ρα­θεί να  την εκ­βιά­σει για να απο­κο­μί­σει μέρος της πε­ριου­σί­ας της.

Μετά τον φόνο, η κόρη του αλλά και ο ετε­ρο­θα­λής αδερ­φός της από την Αυ­στρα­λία, είχαν κατ’ επα­νά­λη­ψη υπο­στη­ρί­ξει ότι είχε συμ­με­το­χή στο έγκλη­μα.

Ο κ. Μπα­τζα­κά­κης υπο­στη­ρί­ζει ότι ο λόγος είναι να πά­ρουν την πε­ριου­σία που δη­μιούρ­γη­σε με τη σύ­ζυ­γο του κατά τη διάρ­κεια του έγ­γα­μου βίου τους.

«Όσα λέει η κόρη μου είναι ψέ­μα­τα, προ­σπα­θεί να με κλεί­σει φυ­λα­κή. Είναι η τρίτη φορά που το κάνει. Την πρώτη φορά μου είπαν ότι είχα ξε­βι­δώ­σει τα μπου­λό­νια του ΙΧ που της είχα αγο­ρά­σει. Την δεύ­τε­ρη φορά ήταν, όταν είχα ένα δι­κα­στή­ριο και δεν μπο­ρού­σα να πα­ρευ­ρε­θώ και ζή­τη­σα από την πρώην γυ­ναί­κα μου και την κόρη μου να πάνε. Εκεί­νες δεν πήγαν και εγώ έφαγα πρό­στι­μο και με συ­νέ­λα­βαν και η τρίτη, είναι τώρα, που προ­σπα­θεί με κάθε τρόπο να με κα­τη­γο­ρεί», ισχυ­ρί­στη­κε ο πρώην σύ­ζυ­γος της Ιε­ρο­βα­σί­λη.

Ση­μειώ­νε­ται  ότι η Ιε­ρο­βα­σί­λη είχε κα­τα­φέ­ρει να δη­μιουρ­γή­σει με τα χρό­νια μια αξιό­λο­γη πε­ριου­σία. Είχε στην ιδιο­κτη­σία της συ­γκε­κρι­μέ­να πε­ρί­που 10 ακί­νη­τα και δια­με­ρί­σμα­τα. Σε 6 εξ’ αυτών ήταν συ­νι­διο­κτή­τρια και συ­γκε­κρι­μέ­να σε ένα δια­μέ­ρι­σμα στην οδό Ιερού Λόχου, σε μια οικία στο Γεν­νά­δι, σε ένα οι­κό­πε­δο στη Σά­λα­κο και σ΄ ένα τμήμα οι­κο­πέ­δου στα πε­ρί­χω­ρα της πόλης της Ρόδου.

Δια­τη­ρού­σε επι­πλέ­ον θυ­ρί­δα στην Alpha Bank και λο­γα­ρια­σμό με υπό­λοι­πο πε­ρί­που 70.000 ευρώ.

Ο ετε­ρο­θα­λής γιός του 51χρο­νου, σε υπό­μνη­μά του κατά τη διάρ­κεια των ερευ­νών είχε υπο­στη­ρί­ξει ότι ο πα­τριός του είχε πέσει σε αντι­φά­σεις σε κα­τα­θέ­σεις του.

Είχε ανα­φέ­ρει με­τα­ξύ άλλων ότι ισχυ­ρι­ζό­ταν ότι το από­γευ­μα της 20ης Ιου­νί­ου 2012 τα­ξί­δε­ψε με κα­ρά­βι για την Αθήνα και ότι επέ­στρε­ψε στην Κρήτη το επό­με­νο βράδυ. Προ­σκό­μι­σε όμως φω­το­α­ντί­γρα­φο δύο ακτο­πλοϊ­κών ει­σι­τη­ρί­ων, τα οποία όμως φέ­ρουν το όνομα Μπα­τζα­κά­κης Δ (MPATZAKAKIS D), που είναι ο αδελ­φός του Ιω­άν­νη. Είχε ισχυ­ρι­στεί ακόμη ότι η σύ­ντρο­φός του στην από 21-06-2012 ένορ­κη κα­τά­θε­σή της, ανέ­φε­ρε ότι τα ει­σι­τή­ρια του, τα έβγα­λε από το Ηρά­κλειο ο αδελ­φός του, επει­δή δεν είχε χρή­μα­τα. Όμως, το ει­σι­τή­ριο για το τα­ξί­δι από Αθήνα προς Ηρά­κλειο εκ­δό­θη­κε στις 21-06-2013 στον Πει­ραιά.

Είχε ζη­τή­σει μά­λι­στα να διε­ρευ­νη­θεί αν όντως ο Ιω­άν­νης Μπα­τζα­κά­κης, ακο­λού­θη­σε την δια­δρο­μή από το Ηρά­κλειο στον Πει­ραιά με τον εντο­πι­σμό του στίγ­μα­τος του κι­νη­τού του ή αν ακο­λού­θη­σε άλλη δια­δρο­μή εκεί­νη την ημέρα, δη­λα­δή αν τυχόν τα­ξί­δε­ψε από τη Ρόδο προς τον Ηρά­κλειο.

Τα ανω­τέ­ρω από μόνα τους απο­τε­λούν σαφή έν­δει­ξη της κα­τά­στα­σης που έχει δια­μορ­φω­θεί στο εσω­τε­ρι­κό της οι­κο­γέ­νειας και της κα­χυ­πο­ψί­ας που υπάρ­χει μετά τον φόνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.