Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας κοινωνικών δομών του νησιού με το Προξενείο Βρετανίας

Μετά από πρωτοβουλία της προξένου Βρετανίας κας. Ράνιας Κοσσιώρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των κοινωνικών δομών του νησιού, προκειμένου τα στελέχη του προξενείου να ενημερωθούν για τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν:

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου που παρουσίασε τις υπηρεσίες και τα προγράμματα ανάλογα με την πληθυσμιακή ομάδα. Για την τρίτη ηλικία, αναφέρθηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες των τριών ΚΑΠΗ (Άγιος Ιωάννης, Μεσαιωνική Πόλη και Ιαλυσός) και των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ΚΗΦΗ. Για τις Γυναίκες, αναλύθηκε η δωρεάν παρεχόμενη ψυχοκοινωνική υποστήριξη από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων καθώς και οι προϋποθέσεις για τη διαμονή στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών με τα παιδιά τους. Για τις ευάλωτες ομάδες, αναφέρθηκαν τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα του Κέντρου Κοινότητας (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έκτακτο, αναπηρικό, διατροφικό, κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και στέγασης) καθώς και το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για αστέγους, το οποίο υποστηρίζει μέσω επιδότησης ενοικίου και κοινωνικο-οικονομικής συμβουλευτικής την κοινωνική ένταξη αστέγων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δράσεις και την αμφίδρομη υποστήριξη των μελών του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο συμμετέχουν 67 τοπικού σύλλογοι και ιδιωτικοί φορείς.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας (ΔΟΠ) Δήμου Ρόδου, ο οποίος αναφέρθηκε στις υπηρεσίες του Συσσιτίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, των Δημοτικών Ιατρείων , των δυο σταθμών Προσχολικής Αγωγής (Καβαρινού και Αγίων Αποστόλων) καθώς και του Κέντρου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές του ςμε ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία είναι η καθ΄ύλην αρμόδια για τις αναδοχές και την εκτέλεση των εισαγγελικών εντολών για την κακοποίηση παιδιών και ενηλίκων, τις Δικαστικές Συμπαραστάσεις και το Κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο σε μηνιαία βάση μοιράζει τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής σε άπορους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου