Ειδήσεις

Ελεύθερος χωρίς όρους ξενοδόχος που φιλοξένησε μετανάστες

Ελεύθερος χωρίς όρους, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ξενοδόχος της Ρόδου στο κατάλυμα του οποίου οδηγήθηκαν για να διαμείνουν μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Για την ίδια υπόθεση έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους τρεις φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, δύο ημεδαποί, κάτοικοι Αθηνών και συγκεκριμένα ένας 34χρονος και μια 35χρονη, που διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που διακινεί μετανάστες στα νησιά.
Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1000 ευρώ αφέθηκε ένας 25χρονος Σύρος, συγκατηγορούμενός τους.
Οι λιμενικοί μετά την σύλληψη των ανωτέρω οδηγήθηκαν στην αποκάλυψη στοιχείων Σύρου «εγκέφαλου» κυκλώματος, που δρα σε όλη τη χώρα.
Ειδικότερα την 7η Αυγούστου 2017 οι λιμενικοί μετά τον κατάπλου του πλοίου “BLUE STAR II” βρήκαν στην κατοχή του πρώτου 5 ελληνικές ταυτότητες αμφιβόλου γνησιότητας.
Ο Σύρος κατέθεσε ότι ήλθε στο νησί μαζί με ένα ακόμη άτομο και ότι επρόκειτο να συναντήσουν μία γυναίκα, η οποία θα τους τροφοδοτούσε με αεροπορικά εισιτήρια και θα τους βοηθούσε να ταξιδέψουν στη Γερμανία.
Οι λιμενικοί ακολούθως πραγματοποίησαν αιφνίδια έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου και εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς.
Προσήχθησαν και ομολόγησαν ότι θα προμήθευαν με αεροπορικά εισιτήρια δύο αλλοδαπούς τους οποίους έστελνε στη Ρόδο ένας Σύρος, τα στοιχεία του οποίου απεκάλυψαν, από την Αθήνα.
Το ίδιο άτομο εξάλλου τους είχε προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ο 34χρονος επιπλέον κατέθεσε ότι 3 μήνες ενωρίτερα τον είχε προσεγγίσει η 35χρονη η οποία του πρότεινε να τη βοηθήσει, προκειμένου να διευκολύνουν αλλοδαπούς να φεύγουν από τη χώρα έναντι του ποσού των 100 ευρώ για κάθε έναν, ενώ του παρέδωσε και μια κάρτα κινητού τηλεφώνου για να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Ο 34χρονος είχε αναλάβει συγκεκριμένα να αγοράζει αεροπορικά εισιτήρια επ’ ονόματι του και τα παρέδιδε στην 35χρονη.
Η δράση του κυκλώματος μάλιστα είχε επεκταθεί και σε άλλα νησιά, όπως στη Σαντορίνη, στη Ζάκυνθο και στη Μύκονο.
Η 35χρονη, που έδωσε στοιχεία γύρω από την ταυτότητα του «εγκέφαλου» ακόμη και σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ομολόγησε ότι είχε αναλάβει για λογαριασμό του να μεταβαίνει σε νησιά, να αγοράζει αεροπορικά εισιτήρια και να τα παραδίδει στους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι οι λιμενικοί έχουν εξασφαλίσει και αντίγραφα από συνομιλίες μεταξύ μελών του κυκλώματος αλλά και με μετανάστες στο facebook.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιώργος Κυπραίος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου