Διαψεύδουν τις καταγγελίες που έκανε χθες μέσω του syrostoday.gr, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, περί έλλειψης ενημέρωσης της νέας περιφερειακής αρχής, ο πρώην Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, αλλά και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζημάρκος μέσω της κάμερας, είχε καταγγείλει την προηγούμενη περιφερειακή αρχή για έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και ότι παρέδωσε άδεια γραφεία.
«Μικρότητες. Ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι»
Ο πρώην Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης σε απάντησή του στο syrostoday.gr, τονίζει ότι ενημέρωση προς τη νέα περιφερειακή αρχή υπήρξε και μάλιστα παραπέμπει ως απόδειξη στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φωτογραφίες από ενημερωτικές συναντήσεις που έγιναν τόσο μεταξύ του ίδιου με τον κ. Χατζημάρκο, όσο και μεταξύ του νέου Περιφερειάρχη με τους πρώην Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ελευθερία Φτακλάκη και Αντώνη Χατζηιωάννουμ, αντίστοιχα.
«Αυτά είναι μικρότητες. Ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι. Φυσικά και υπήρξαν ενημερωτικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη, κ. Χατζημάρκο. Να θυμίσω την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαμε στη Ρόδο παρουσία των εργαζομένων της Διαχειριστικής Αρχής για τα έργα και την πορεία του ΕΣΠΑ. Να θυμισω τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με την κ. Φτακλάκη για τα θέματα του τουρισμού, όσο και τη συνάντηση που είχε με τον κ. Χατζηιωάννου για τα θέματα της αγροτικής ανάπτυξης. Επίσης, υπήρξε συνάντηση μεταξύ του κ. Χατζημάρκου με την κ. Παπατσή, πρώην πρόεδρος του «ΚΕΚ Γεννηματάς». Αποδεικτικό στοιχείο οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας», σημειώνει ο κ. Μαχαιρίδης.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαχαιρίδης μαζί με την απάντησή του, επισυνάπτει και τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τις οποίες επικαλείται από τις παραπάνω συναντήσεις.
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας»
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η απάντηση του Γιώργου Πουσσαίου, ο οποίος τονίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των 3,5 αυτών μηνών, είχε συνεργασία με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, το οποίο ενημέρωσε για όλα τα φλέγοντα θέματα.
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του νέου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου σε ηλεκτρονικό ενημερωτικό site (SYROSTODAY) σχετικά με την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.
Ειλικρινά για την αποκατάσταση της αλήθειας και σε ό,τι με αφορά αφού πρωτίστως συμφωνήσω μαζί του ότι πράγματι «οι 3,5 μήνες που μεσολάβησαν από τις εκλογές μέχρι και την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι ένα μεγάλο διάστημα για την παράδοση και τη σωστή ενημέρωση», οφείλω να τονίσω ότι από την πλευρά μου το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η παρουσία μου ήταν καθημερινή και σε ετοιμότητα για ενημέρωση όπως και έπραξα άλλωστε προς τον εκλεγέντα Χωρικό Αντιπεριφέρειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη ανά πολύ συχνά χρονικά διαστήματα.
Σχετικά με την αναφορά του κ. Χατζημάρκου ότι «βρήκε άδεια γραφεία, χωρίς φακέλους, χωρίς ενημερωτικά έγγραφα ακόμη και από υπολογιστές» θέλω να υπενθυμίσω ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, οι υπηρεσιακοί φάκελοι αρχειοθετημένοι ανά θεματική και χωρική ενότητα βρίσκονται σε φοριαμούς στο χώρο εργασίας ενώ για τα πλέον φλέγοντα θέματα παραδόθηκαν στον κ. Λεονταρίτη σχετικά υπομνήματα για τα οποία προηγήθηκαν συναντήσεις με αναλυτική ενημέρωση.
Τέλος σε ότι αφορά στους υπολογιστές οφείλω να διευκρινίσω ότι αυτοί, τη τελευταία ημέρα της θητείας μου παραδόθηκαν στην αρμόδια Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυκλάδων κατόπιν σχετικής συνεννόησης προκειμένου να γίνει η απαραίτητη διαμόρφωση (format) και ήταν προς χρήση ακριβώς την επομένη ημέρα γεγονός που πλέον των υπαλλήλων γνώριζε και η Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας».

Απάντηση Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στην σημερινή δήλωση του επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη
Ένα μικρό, μόνο και από ότι φαίνεται και πρώτο, δείγμα των ενημερώσεων που λάβαμε από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή είναι και το γεγονός πως δύο ημέρες αφότου αναλάβαμε, ανακαλύψαμε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν διαθέτει Ασφαλιστική Ενημερότητα από τον Φεβρουάριο μήνα και αδυνατεί να εισπράξει στα ταμεία της αρκετές χιλιάδες ευρώ που τα έχει απόλυτη ανάγκη. Προφανώς για τον κ. Μαχαιρίδη και τους συνεργάτες του η λέξη «ενημέρωση» συνάδει με τη λέξη «επίσκεψη» και η Ασφαλιστική Ενημερότητα αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια και «μικρότητα» που απαξίωσε να μας παρουσιάσει και συγκάλυψε!
Τα συμπεράσματα ανήκουν στην κοινωνία που όπως μας λέει και ο κ. Μαχαιρίδης είναι μικρή και μας γνωρίζει όλους. Το θέμα είναι αν εκτός της γνωριμίας αυτής, η κοινωνία έχει γνώση και των πράξεών μας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ